Eb 2016: „A portugálok nem tudják, mi a sport, inkorrektek”

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 15:00
A franciaországi Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszának első fordulójában a D-csoportot megnyerő Horvátország az F-csoportban harmadik Portugáliával találkozik. A horvát válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Miroslav Blazevic megadta az „alaphangot” a mérkőzésnek, tisztességtelen előnyszerzéssel vádolta meg a portugál labdarúgócsapatokat.



A 81 esztendős horvát edzőlegenda 1968 óta dolgozik a szakmában, sok nagy csatát élt meg. A horvát válogatottat hat évig irányította, az 1998-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a nemzeti csapattal.

Ciro Blazevic 1981 és 1983 között – majd a későbbiekben további öt évig – a Dinamo Zagreb kispadján ült, a portugál klubcsapatokkal szemben nem őriz szép emlékeket.

„1982 óta utálom Portugáliát. A Dinamo Zagreb vezetőedzőjeként dolgoztam, és a Sportinggal játszottunk a BEK-ben. Megvették a játékvezetőt, aki két gólunkat nem adta meg. Pedig teljesen szabályos gólok voltak…” – emlékezett vissza Blazevic.

„Később, amikor Bosznia-Hercegovinában dolgoztam, újra megtörtént ugyanez. A portugálokkal játszottunk, akik megint élvezhették a játékvezető támogatását. A portugálok inkorrektek, nem tudják, mi az a sport” – tette hozzá Blazevic a Slobodna Dalmacija című napilapnak adott nyilatkozatában.

A Horvátország–Portugália Európa-bajnoki nyolcaddöntő szombaton 21 órakor kezdődik Lens-ban, a találkozót a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik