Eb 2016: Pellegrini felháborodott a belga kapitány döntésén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 12:39
Vincent Kompany továbbra is sérüléssel küzd, így nem játszhat szombaton a belga labdarúgó-válogatott Andorra elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, ám arra van remény, hogy a keddi, utolsó körben bevethető lesz.    

A belga szövetség szerdai tájékoztatása szerint abban állapodtak meg a kiváló védő klubjával, a Manchester Cityvel, hogy a további sérüléselkerülésére külön figyelmet fordítanak, ezért Kompany egyedül fog tréningezni a következő napokban.

A 29 éves hátvéd problémája miatt hetek óta nem tudott játszani klubcsapatában, Manuel Pellegrini vezetőedző épp ezért felháborodottazon, hogy Marc Wilmots szövetségi kapitányi behívta őt a válogatotthoz.

Nem kérhettem tőle, hogy ne utazzon el, mert ha a válogatottba hívnak, menni kell, de nincs játékra alkalmas állapotban, szerintem nem is fog játszani” – bosszankodott Pellegrini.

A belgák jelenleg második helyen állnak a C-csoportban, négy ponttal megelőzve Izraelt, így ha szombaton legyőzik a pont nélkül utolsó Andorrát, akkor biztosan ott lesznek a franciaországi Eb-n. Utolsó csoportmeccsüket az izraeliek ellen vívják majd kedden.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik