Xabi Alonso már Cristiano Ronaldóra készül

Vágólapra másolva!
2012.06.24. 07:26
null
Még maradhatnak az Eb-n a spanyol drukkerek, csapatuk elődöntős (Fotó: Reuters)
Címkék
Xabi Alonso két góljával Spanyolország 2–0-ra legyőzte Franciaországot a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A 100. válogatott mérkőzését játszó középpályás örül, hogy bejutottak a legjobb négy közé, fél szemmel pedig már Cristiano Ronaldóra figyel.

„Boldogok vagyunk, hogy nyertünk, mert tudtuk, hogy ezen a meccsen teljes erőbedobással kell küzdenünk. Uraltuk a játékot. Nagyon örülök a két gólomnak, de még inkább annak, hogy bejutottunk az elődöntőbe” – mondta Xabi Alonso a lefújást követően.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik válogatott játszhat az Eb döntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A torna ezen szakaszában már nincs könnyű ellenfél, pontosan ismerjük Cristiano Ronaldót – utalt ezzel Alonso arra, hogy a legjobb négy között az aranylabdás támadó vezette Portugália vár a címvédő spanyolokra. – Saját magunkra kell koncentrálni, és a mainál is jobb meccset kell játszanunk.”

„A labdarúgás mindig ad lehetőséget a revánsra – utalt Sergio Ramos a hat évvel ezelőtti 3–1-es francia győzelemre a németországi világbajnokságon. – A mai nap nagyszerű nap a válogatottunk számára, jó meccset játszottunk remek stílusban.”

Spanyolország a legjobb négy között Portugáliával csap össze.

„Nem dőlhetünk hátra, minden mérkőzés döntővel ér fel. Portugália nem véletlenül jutott el az elődöntőbe, kiváló ellenfél lesz” – vélekedett a Real Madrid védője.

A francia válogatottal együtt Ramos klubbéli csapattársa, Karim Benzema is búcsúzott a kontinensviadaltól. „Érthetően szomorú volt, de ez normális. Ilyen a foci.”

„Xabi Alonso és Sergio Busquets kiváló párost alkot. Sokszor túl védekezőnek titulálják őket, de mindig mondtam, ők inkább támadó középpályások, mint defenzívek. Hatalmas a játékintelligenciájuk, Xabit nevezhetjük komplett középpályásnak is” – vélekedett Vicente del Bosque, az immár elődöntős spanyolok szövetségi kapitánya a lefújást követően.

Kattintson a képre és tekintse meg a mérkőzés képgalériáját!
Kattintson a képre és tekintse meg a mérkőzés képgalériáját!

„Az igazság az, hogy jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést. Casillasnak nagyon kevésszer kellett védenie, ami azt jelenti, védekezésünk remek volt. Ha a játéknak ezen részét jól oldjuk meg, a győzelem szinte biztos” – folytatta a spanyol tréner.

„Franciaország jól teljesített, de a meccs vége felé már kissé fásultnak tűnt. Kemény ellenfél volt. Úgy gondolom, Blanc jól döntött, hogy a bal szélen védekezőbb mentalitású játékosokat rakott be.”

„A legfontosabb, hogy továbbra is nyerjünk, és, ki tudjuk magunkat pihenni a portugálok elleni elődöntőre. Két nappal kevesebb szünetünk van, ez némi előny a számukra” – fejezte be Del Bosque.

„Nagyon sajnálom, hogy az első adandó alkalommal gólt szereztek, kihasználták első lehetőségüket. Mert bár a labda többet volt náluk, túl sok lehetőségük nem volt. Próbáltuk a bal oldalukat lezárni, tudtuk, hogy ez az egyik erősségük, de ez egyszer nem sikerült. Ha nulla nullával zártuk volna az első félidőt, ahogy terveztük, biztosan jobb hangulatban mentünk volna ki a második játékrészre” – értékelte a találkozót Laurent Blanc, a vereségével búcsúzó francia válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember szerint az átütőerő hiányzott igazán csapatából.

„Minden vereség után érzi az ember, hogy valami hiányzott. De most még nem tudom megmondani, hogy ezúttal az akarat vagy a játéktudás. Úgy érzem, a fiúk mindent megtettek, de a spanyolok ellen nagyon nehéz… Az biztos, hogy nem volt meg a csapatban az átütőerő.”

„Jó meccset játszottunk, jól játszottunk, de veszítettünk – mondta a Real Madrid labdarúgója, Karim Benzema a lefújás után. – Szomorúak vagyunk, de eljutottunk a negyeddöntőbe, amelybe senki sem várt bennünket. Búslakodunk, mert nem nyertünk és nem szereztünk gólt, gólokat. Egy nagyon-nagyon erős ellenfél győzött le minket, tovább kell mennünk ezen az úton.”

A NEMZETI SPORT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓINAK MOBILITÁSÁT AZ I30 FORGALMAZÓJA, A HYUNDAI HOLDING HUNGARY KFT. BIZTOSÍTJA.

XABI ALONSO DUPLÁJÁVAL: SPANYOLORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 2–0
EMLÉKEZTETŐ – EURO 2012
NEGYEDDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 2–0 (1–0)
Doneck, Donbasz Arena, 47 000 néző. V: Rizzoli (olasz)

SPANYOLORSZÁG: Casillas – Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – D. Silva (Pedro, 65.), Iniesta (Santi Cazorla, 84.) – Fabregas (F. Torres, 67). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Kispad: Víctor Valdés, Reina (kapusok), Raúl Albiol, Javi Martínez, Juanfran, Jesús Navas, Negredo, Juan Mata, F. Llorente

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Réveillere, Rami, Koscielny, Clichy – Cabaye, M’Vila (Giroud, 79.), Malouda (Nasri, 65.) – Debuchy (Ménez, 64.), Ribéry – Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Kispad: Mandanda, Carrasso (kapusok), Evra, Valbuena, Matuidi, A. Diarra, Martin, Ben Arfa
Gólszerző: Xabi Alonso (19., 90. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik