Svédország: Ibrahimovic nélkül is biztos siker

Vágólapra másolva!
2011.06.03. 22:53
null
Az egyik svéd gólöröm a négyből (Foto: Expressen)
Címkék
A svéd és a finn válogatott is idegenben győzött a labdarúgó Eb-selejtezők E-csoportjában, ahol a mieink is szerepelnek. Svédország Moldovában nyert 4–1-re, míg a finnek San Marinóból hozták el a három pontot Mikael Forssell góljával.

MOLDOVA–SVÉDORSZÁG 1–4

Zlatan Ibrahimovic sérülés miatt nem állhatott Erik Hamrén rendelkezésére, ám a svédeknek így is kötelező volt győzniük. Ehhez az első lépést Stanislav Namasco segítségével tették meg, a moldovai kapus ugyanis a 11. percben csúnyán bevédte Ola Toivonen távoli lövését.

Suta mozdulat volt, legalább olyan suta, amilyennel két perc múlva Johan Elmander nagy helyzetben Namasco kezébe „lőtt".

A Galatasaray csatára az első fél óra végén már jobban célzott, így a svédek kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre.

Elmander a második félidőben megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, miután a lehető legjobban ért bele Sebastian Larsson lövésébe.

Zsebben a három pont, gondolhatták a háromkoronások, ám nem volt sétagalopp számukra a hátra lévő bő félóra. A moldovaiak ugyanis nem sokkal később szépítettek, majd Andreas Isakssonnak több védést is be kellett mutatnia. A mérkőzés a 88. percben dőlt el, amikor a csereként beállt Alexander Gerndt beállította az 1–4-es végeredményt.

SAN MARINO–FINNORSZÁG 0–1

A finnek új szövetségi kapitánnyal folytatták selejtezős szereplésüket, elvileg a második legkönnyebb meccsükkel. Mixu Paatelainen végül is győzelemnek örülhetett a kispadon, ám ezért igencsak meg kellett izzadnia csapatának.

A találkozó egyetlen gólját Mikael Forssell szerezte még az első félidőben, a megnyugtató második találatot viszont nem sikerült bevinniük a finneknek. A San Marinó-iak a második félidőben többször eljutottak a vendégek tizenhatosáig, a végén csatárt cseréltek be, de hiába próbálkoztak, nem jött össze a bravúros pontszerzés. A kazahok ma 2–1-re legyőzték Azerbajdzsánt, így már csak San Marino nem szerzett gólt ebben a selejtezősorozatban.

EURO 2012
E-CSOPORT
MOLDOVA–SVÉDORSZÁG 1–4 (0–2)
Kisinyov, Zimbru Stadion. Vezette: Marriner (angol)
Moldova: Namasco – Armas, Bolohan, Golovatenco, Racu – Suvorov, Gatcan (Tigirlas, a szünetben), Cebotaru (Patras, 78.), Ivanov – Doros (Boghiu, 63.), Bugaev. Szövetségi kapitány: Gavril Balint
Svédország: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Wendt – A. Svensson, Källström – S. Larsson, Toivonen (Wernbloom, 69.), Hysén (Bajrami, 41.) – Elmander (Gerndt, 76.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Bugaev (61.), ill. Toivonen (11.), Elmander (30., 58.), Gerndt (88.)
SAN MARINO–FINNORSZÁG 0–1 (0–1)
Serravalle, Olimpiai Stadion. Vezette: Sipailo (lett)
San Marino: A. Simoncini – F. Vitaioli (Bacchiocchi, 88.), Cervellini, Vannucci, D. Simoncini, Della Valle – Mazza (Berretti, 77.), Bollini, Marani, M. Vitaioli (Montagna, 81.) – Selva. Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza
Finnország: Hradecky – Pasanen, Lampi, Moisander, Raitala – Hetemaj (Sjölund, 84.), Väyrynen, Heikkinen, Hämäläinen, A. Eremenko (Riski, 68.) – Forssell (Sadik, 90.). Szövetségi kapitány: „Mixu” Paatelainen
Gólszerző: Forssell (41.)

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 6 6 21– 5 +16 18
2. Svédország 5 4 1 15– 6 +9 12
3. MAGYARORSZÁG 6 3 3 15–13 +2 9
4. Finnország5 2311– 6 +56
5. Moldova 6 2 4 7– 9 –2 6
6. San Marino 6 6 0–30 –30 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik