Pirlo: Le kellett szállítani Hartot a magas lóról

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 20:42
null
Andrea Pirlo szerint legalább olyan erősek a középpályán, mint a spanyolok (Fotó: Reuters)
Andrea Pirlo nem szeretne az elődöntőben megállni az olasz labdarúgó-válogatottal a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n, és úgy gondolja, a németek elleni meccsen ki tudják harcolni a döntőbe jutást. A középpályás a Krakkóban tartott sajtótájékoztatón beszélt az angoloknak lőtt pimasz tizenegyeséről, valamint arról is, bántaná-e, ha remek teljesítménye ellenére nem kapná meg a FIFA-Aranylabdát.

Az idei Európa-bajnokság egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor Pirlo a cseh Antonín Panenkát idézve a labdának finoman alárúgva vette be Joe Hart kapuját. Ezt ráadásul akkor tette, amikor az angolok nyerő pozícióban voltak a tizenegyespárbajban Riccardo Montolivo hibája miatt.

„Láttam, hogy Hart már nagyon hamar elvetődik, így megpróbáltam – emlékezett vissza a tizenegyesére a Juventus és az olasz válogatott klasszis középpályása. – Nem gondoltam arra, mi lesz, ha nem jön be, spontán dolog volt. Hart nagyon magabiztosnak tűnt, úgy voltam vele, hogy le kellene szállítani a magas lóról. A legszebb az volt az egészben, ahogy utána megdicsértek a társaim. Ez mindig nagyon jól esik. Gigi Buffon a párbaj előtt megnyugtatott minket, ami jót tett nekünk.”

ÍGY SZÁLLÍTOTTA LE PIRLO A MAGAS LÓRÓL HARTOT
VOLT, AMIKOR NEM JÖTT BE NEKI A PANENKÁZÁS

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik válogatott játszhat az Eb döntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem a Juventus elnökének, Andrea Agnellinek vagy a Milant képviselő Adriano Gallianinak ajánlom ezt, hanem egyszerűen minden olasz embernek. Nem érzek bosszúvágyat senki iránt. A Milanról sosem mondtam rosszat” – folytatta Pirlo, aki kulcsszerepet játszott a Juventus bajnoki címében, az Eb-n pedig szintén tanári módon játszik, Anglia ellen őt választották a mérkőzés emberének. Ezek után többekben felvetődött, hogy akár ő is megkaphatná az Aranylabdát az idei teljesítményéért. Ő azonban nem hiszi, hogy ez bekövetkezhetne.

„Amíg itt van Leo Messi és Cristiano Ronaldo, lehetetlen elhódítani előlük. Egy lépéssel a többiek előtt járnak, idényenként hatvan gólt szereznek, így nem bosszant fel, ha sosem leszek aranylabdás.”

Pirlo 2006-ban tagja volt annak az olasz válogatottnak, amely úgy nyerte meg a világbajnokságot, hogy az elődöntőben a németeket búcsúztatta. Erre szerinte most is megvan minden esélyük.

„Németország minden téren rendkívül erős, ezt a selejtezők során és itt a tornán is bizonyította. Nagy meccsre számítok, szerintem meg tudjuk verni őket. Tanulmányoztuk a játékukat, és a következő két napban is megtesszük még ezt. Győzni jöttünk ide, a németek pedig félhetnek, elég, ha csak a múltban tőlünk elszenvedett vereségeikre gondolnak. A mostani helyzet hasonló a kétezer-hatoshoz, ugyanolyan éhesek vagyunk a sikerre, Németország pedig ugyanúgy játszik, és most is több szurkoló lesz mögötte. Az angolokkal ellentétben a német egy olyan csapat, amely akar futballozni. Mesut Özil a legfontosabb láncszem a középpályás sorukban, fontos lesz kikapcsolni őt” – folytatta Pirlo, aki szerint már csak azért sincs félnivalójuk, mert a középpályán olyan erősek, mint a spanyolok, legalább négy-öt kiváló játékost tudnak ott bevetni.

A 33 éves középpályás nagyon élvezi az idei Eb-t, azt azonban nem nagyon érti, miért nem tudott az UEFA igazságosabb menetrendet készíteni: „A pályafutásom végéhez közeledem, így nagyszerű dolog, hogy újra megtapasztalhatom az ilyen mérkőzésekkel együtt járó érzelmeket, amivel nem sűrűn találkozik az ember. Két nappal kevesebb időnk jut pihenni a találkozóra, mint a németeknek, ami sokat számít. Néhány nappal akár hosszabb is lehetne a torna, már az is javítana a mostani helyzeten.”

AZ EB ELŐDÖNTŐI
Június 27. (szerda), 20.45, Doneck, Donbasz Arena: Portugália–Spanyolország
Június 28. (csütörtök), 20.45, Varsó, Nemzeti Stadion: Németország–Olaszország

A NEMZETI SPORT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓINAK MOBILITÁSÁT AZ I30 FORGALMAZÓJA, A HYUNDAI HOLDING HUNGARY KFT. BIZTOSÍTJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik