Huntelaar vezetésével remekelt az oranje

Vágólapra másolva!
2010.09.03. 22:49
null
Dirk Kuyt adta meg a kezdőlökést (Fotó: Reuters)
Címkék
Ahogy az előre várható volt, könnyed győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában. A világbajnoki ezüstérmes – elsősorban a mesterhármast szerző Klaas-Jan Huntelaarnak köszönhetően – 5–0-ra verte meg San Marinót.

A szenzációs világbajnoki szereplés után Hollandia is megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az oranjénak nem volt nehéz dolga, az ellenfél San Marino volt, Wesley Sneijderék pedig az első pillanattól fogva domináltak a pályán.

Mindössze bő negyedórán át bírta kapott gól nélkül a hazai csapat. A 16. percben aztán Dirk Kuyt megszerezte a vezetést a hollandoknak. A Liverpool játékosa tizenegyesből volt eredményes.

A magyar válogatott selejtezőcsoportjában rendezett mérkőzés pedig gyakorlatilag a 38. percben végleg eldőlt: a 38. percben Klaas-Jan Huntelaar duplázta meg a vendégelőnyt.

A második félidőben tovább folytatódott a holland parádé. Bert van Marwijk együttese a szünet után nem egész három perccel tovább növelte előnyét – ezúttal is Huntelaar volt a gólszerző.

A Schalke friss szerzeménye bő húsz perccel később már mesterhármasát ünnepelhette, méghozzá az elsőt a válogatottban. Legutóbb az ezúttal a csapatba visszatérő Ruud van Nistelrooy lőtt egy meccsen három gólt az oranjéban – 2003-ban az Eb-selejtezőkön, Skócia ellen.

A válogatottba visszatérő veterán támadó azért stílusosan a hajrában betalált, kialakítva az 5–0-s végeredményt.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 
E-CSOPORT
SAN MARINO–HOLLANDIA 0–5 (0–2)
Serravalle. V: Evans (walesi)
SAN MARINO: Simoncini – Vitaioli, Berretti, Della Valle, Vannucci – Simoncini (Bacciocchi, 61.), Mazza, Marani, Valentini – Vitaioli (Ciacci, 82.), A. Selva. Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza
HOLLANDIA: Stekelenburg – Van der Wiel, Mathijsen, Maduro, Pieters – Van Bommel, De Jong (Van der Vaart, a szünetben) – Kuyt (Van Nistelrooy, 68.), Sneijder, Elia (Afellay, 59.) – Huntelaar. Szövetségi kapitány: Bert van Maarwijk
G: Kuyt (16. – 11-esből), Huntelaar (38., 48., 67.), Van Nistelrooy (89.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik