Euro 2012: elhagyta a kórházat a portugál legenda

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.27. 13:43
Elhagyta a kórházat kedden Eusébio, és szerdán hazaindult Lisszabonba Lengyelországból, ahol a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit kísérte figyelemmel.

A portugálok korábbi klasszis futballistája a hét végén rosszul érezte magát, ezért elővigyázatosságból a poznani központi kórházba szállították. A hetvenéves legendás játékos hazája válogatottját, az elődöntős portugál együttest látogatta meg az opalenicai edzőtáborban, amikor szombaton rosszul lett. Az orvosok a kardiológiai vizsgálatok során kisebb rendellenességet állapítottak meg, de kizárták a szívrohamot.

Eusébio december óta négyszer került kórházba, előbb kétoldali tüdőgyulladással kezelték, aztán nyakfájdalmai, majd magas vérnyomása miatt szorult ápolásra.

A Fekete Párducként is ismert játékos vezetésével a Benfica négyszer jutott BEK-döntőbe, ezek közül kettőt (1961, 1962) nyert meg, míg a portugál válogatottal bronzérmes volt az 1966-os világbajnokságon. A nemzeti együttesben 64-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett. 1975-ben vonult vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik