Euro 2012: Iker Casillas megdöntheti Dino Zoff rekordját

Vágólapra másolva!
2012.06.30. 20:51
Iker Casillas számára egyéni motivációval is bír az Olaszország elleni vasárnapi döntő a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, hiszen a spanyol válogatott kulcsjátékosa már „csak” 74 percre van az olaszok legendás kapusának, Dino Zoffnak a 494 perces góltalansági Eb-rekordjától.

Az Eb-k történetében egyelőre még Zoff számít ebben a külön kategóriában a rekordernek: 1968 és 1980 között négy mérkőzésen őrizte meg kapuja ártatlanságát. A percszámláló az 1968-as Eb-n, a jugoszlávok elleni megismételt döntőben indult, és tartott 1980-ig, ahol a spanyolok, az angolok és a belgák elleni csoportmeccs után a csehszlovákok elleni bronzmeccsen találtak a kapujába.

Casillas most az Eb-n a csoportkör 60. perce óta góltalan, nem találtak a kapujába az írek, a horvátok, a franciák és a portugálok sem, utóbbiak 120 perc alatt.

A spanyolok egyese már Portugália ellen elérhette volna századik válogatottbeli győzelmét, ami senki másnak nem sikerült még a világon, az elődöntő döntetlene után – a párharc a tizenegyespárbajban dőlt el, de az ugye statisztikailag itt nem számít – azonban erre még várnia kell Casillasna. A kérdés csak az, hogy meddig. Vasárnapig, vagy még tovább...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik