Euro 2012: Capello bánja, hogy Ferdinanddal nem egyeztetett Terryről

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 18:17
Fabio Capello, a Wales elleni szombati labdarúgó Eb-selejtezőre készülő Anglia szövetségi kapitánya pénteken elismerte: a csapatkapitányi poszt körüli döntések során hibázott, és sajnálja, hogy John Terry újbóli kinevezéséről nem sikerült egyeztetnie a karszalagot az elmúlt évben viselő Rio Ferdinanddal.

„Sajnálom a történteket, lehetett volna jobb döntéseket is hozni, ám ez már a múlt. Megértek mindenkit, de döntenem kellett" – reagált Capello a John Terry újbóli kinevezését kísérő különböző visszhangokra.

Mint ismert, Terry tavalyi házasságtörése indította el a lavinát. Az olasz szakember akkor elvette a csapatkapitányi karszalagot a Chelsea védőjétől, ám most visszaadta neki – részben azért, mert a viselésére később felkért Rio Ferdinand és Steven Gerrard sérült.

„Ebben a helyzetben úgy éreztem, hogy a közelgő fontos meccsen olyan karizmatikus csapatkapitányra van szükségünk, amilyen John Terry. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy büntetése után Terry újra kapitány legyen – mondta Capello, a fentieket kiegészítve egy közelmúltbeli élményével. – Februárban, amikor a dánok elleni meccsen cseréltünk, figyeltem, amint a kapitányi karszalag kézről kézre jár. Átfutott az agyamon, milyen érzés lehet ezt látni Terrynek…”

A szövetségi kapitány ugyanakkor elismerte: az egy éve csapatkapitánynak kinevezett Rio Ferdinanddal nem beszélte meg mostani kényes döntését.

„Próbáltam vele beszélni a Manchester United–Marseille meccs napján, ő azonban nemet mondott. Ott voltam a lelátón, de ő nem jött oda, kérdezzék csak meg tőle… Több játékossal azonban megbeszéltem a döntésemet, és mindenki örült, mert Terry mindig is vezére volt a csapatnak úgy a pályán, mint az öltözőben” – folytatta Capello.

John Terry egyebek mellett a következőket mondta az új helyzetről: „Boldoggá tett a kapitány döntése, és megérintett, hogy több játékos kiállt mellettem a nyilvánosság előtt.”

Capello az angol összeállítást illetően kijelentette: Jack Wilshere, az Arsenal fiatal középpályása biztosan kezd szombat délután Cardiffban. A G-csoportban három mérkőzés után Anglia 7 ponttal, Wales pont nélkül áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik