Euro 2012: Bilic maga is meglepődött csapata futballját látván

Vágólapra másolva!
2011.11.12. 10:35
Már csak formalitás a visszavágó? Horvátország labdarúgó válogatottja 3–0-ra győzött Törökország vendégeként a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek isztambuli odavágóján.

„Meglepődtem magam is, hogy ilyen könnyedén megvertük a törököket idegenben – mondta a lefújás után a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Slaven Bilic. – Ha egy olyan stadionba látogatsz, mint az isztambuli Türk Telekom Arena, senki sem vár tőled ilyen eredményt. Mi is kikaphattunk volna itt éppen így, három góllal. A korai találat hatalmas előnyt jelentett számunkra. A törökök jól járatták a labdát az első félidőben, de aztán másodszor is betaláltunk. A szünetben úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk még egy gólt szerezni a folytatásban. Megérdemeltük az ilyen arányú sikert, fantasztikusak voltunk, minden játékosomnak csak gratulálni tudok. Hiba nélkül játszottak ma, igazán elképesztő volt mindenki. A visszavágó előtt nyugtalanít némiképpen, hogy néhány játékosom nem léphet pályára sérülések miatt Zágrábban. Nincs még lefutva ez a párviadal, nehéz lesz."Slaven Bilic. – Ha egy olyan stadionba látogatsz, mint az isztambuli Türk Telekom Arena, senki sem vár tőled ilyen eredményt. Mi is kikaphattunk volna itt éppen így, három góllal. A korai találat hatalmas előnyt jelentett számunkra. A törökök jól járatták a labdát az első félidőben, de aztán másodszor is betaláltunk. A szünetben úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk még egy gólt szerezni a folytatásban. Megérdemeltük az ilyen arányú sikert, fantasztikusak voltunk, minden játékosomnak csak gratulálni tudok. Hiba nélkül játszottak ma, igazán elképesztő volt mindenki. A visszavágó előtt nyugtalanít némiképpen, hogy néhány játékosom nem léphet pályára sérülések miatt Zágrábban. Nincs még lefutva ez a párviadal, nehéz lesz."

A Bayern München támadója, Ivica Olic nem sokáig várt a góllövéssel, hiszen már a második percben bevette Volkan Demirel hálóját, megszerezve a horvátok leggyorsabb Eb-selejtezős találatát.

„Hatalmas volt a nyomás rajtunk hogy jó eredményt érjünk el – vallott a góllövő. – Nemcsak azért, mert a kontinenstornára való kijutás tétje volt ez a kilencven perc, hanem azért is, mert mostanában jó néhány csalódást okozó eredményt értünk el. Megpróbáltunk változtatni ezen péntek este, és azt hiszem, bizonyítottunk. Nagy mérkőzést játszottunk, bátrak és harcosak voltunk, abszolúte megérdemeltük a győzelmet. Ha könnyűnek is tűnt, a teljesítményünk miatt volt így. A törökök egyetlen helyzetet sem alakítottak ki. De a munkát még csak félig végeztük el, nem dughatjuk zsebre a kezünket a visszavágón, a törökök meglephetnek minket Zágrábban. Igaz, ha úgy játszunk, mint pénteken, nem lehetnek problémáink."

A második gólt jegyző, pontosabban fejelő támadó, Mario Mandzukic szintén nem a törökök gyengeségét, hanem sajátjai remeklését emelte ki.

„Nem az ellenfél okozott csalódást a mérkőzésen, mi teljesítettünk úgy, hogy elégedettek lehetünk vele mi magunk is: mindent beleadtunk, végigharcoltuk a kilencven percet, mindenki a maximumot hozta ki magából. Úgy tűnhet, már tovább is léptünk, de ez nem igaz. Nagy kihívás lesz, hogy a visszavágón teljes erőnkkel koncentráljunk, mert ha nem leszünk százszázalékosan ott fejben, rosszra fordulhatnak a dolgaink. A futballban ez csak másodpercek kérdése."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik