Euro 2012: Azért játszottam, hogy boldog legyek - Iniesta

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 07:47
Az Európa-bajnoki címét megvédő spanyol labdarúgó-válogatott kulcsfigurája, Andrés Iniesta remek játéka is kellett, hogy az Olaszország elleni, vasárnapi fináléban (4–0) diadalmaskodjon Vicente del Bosque együttese. A Barcelona karmestere elmondta: nem a gólszerzés, vagy az egyéni elismerés motiválta, hanem a győzelem, és az utána érzett boldogság.

„Boldog vagyok, hogy ismét bajnokunk lettünk – kezdte Iniesta. – Mindegy, hogy melyikünk szerzi a gólokat, és nem az egyéni elismerésért játszottam, hanem azért, hogy boldog legyek. Ha majd az emberek úgy értékelik, hogy megérdemlem, akkor majd örülök.”Iniesta. – Mindegy, hogy melyikünk szerzi a gólokat, és nem az egyéni elismerésért játszottam, hanem azért, hogy boldog legyek. Ha majd az emberek úgy értékelik, hogy megérdemlem, akkor majd örülök.”

Nos, úgy értékelték: ő lett a döntő legjobb játékosa. A középpályás gól nélkül, egyetlen gólpasszal zárta a tornát, amelynek még így is ő volt az egyik legjobb játékosa.

„Csodálatos dolog, hogy újra győztünk, és Európa-bajnokok lettünk ismét. A döntőben nagyszerűen játszottunk. Képesek voltunk azon a magas szinten teljesíteni, ami szükséges volt az Olaszország elleni sikerhez. Nem azért voltunk itt, hogy azt mondják rólunk: a legszebben játszottak. Mi egyfajta stílust képviselünk, amelynek most sikerült újabb híveket szereznünk. Tíz mérkőzésen át nem kaptunk gólt az egyenes kieséses szakaszban, ez varázslatos és egyedi.”

Spanyolország a 2008-as és a 2012-es Eb-n, valamint a 2010-es vb-n összesen tíz mérkőzést játszott az egyenes kieséses szakaszban, egyetlen gólt sem kapott, ami döntően hozzájárult a sporttörténeti három trófeához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik