Akár egyéves eltiltás is várhat a botrányhősökre

Vágólapra másolva!
2010.08.17. 13:06
null
Ribéryt és Anelkát hiába várták a szövetségnél (Fotó: Action Images)
Nicolas Anelka és Franck Ribéry nem vett részt a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) mai meghallgatásán, amelyen a francia válogatott világbajnoki botrányát vizsgálták. Jérémy Toulalan, Patrice Evra és Éric Abidal mellett Raymond Domenech és a szövetség korábbi elnöke, Jean-Pierre Escalettes is megjelent Párizsban. A játékosok akár egyéves eltiltást is kaphatnak a válogatottól.

A Bayern München játékosát, Franck Ribéryt klubja nem engedte el a mai meghallgatásra, mivel hétfőn még a Német Kupában volt érdekelt a csapat – a támadó gólt is szerzett a 4–0-ra megnyert találkozón. Anelkáról azonban nem tudni, miért nem utazott el Párizsba.

A szintén beidézett Jérémy Toulalan, Patrice Evra és Éric Abidal megjelent a meghallgatáson, amelyen Raymond Domenech korábbi szövetségi kapitány és az FFF korábbi elnöke, Jean-Pierre Escalettes is részt vett.

Hivatalos döntés még nincs az ügyben, de a hírek szerint a futballisták az egymeccsestől kezdve akár egy évre szóló eltiltást is kaphatnak a válogatottságtól.

A dél-afrikai vb-n részt vevő Les Bleus kapitánya, a sztrájkot kezdeményező Evra és a Domenechkel csúnyán összevesző Anelka számíthat a legsúlyosabb büntetésre, francia szakértők szerint minimum hat hónapra tiltják majd el őket.

A szereplést az utolsó vb-meccsen megtagadó Abidal esetében három hónapos büntetésre számítanak Franciaországban, míg Ribérynek és Toulalannak várhatóan egy-két meccset kell majd kihagynia.

A beszámolók szerint ma este vagy holnap várható döntés a labdarúgók ügyében. Laurent Blanc válogatottja szeptember 3-án már Európa-bajnoki selejtezőt játszik Fehéroroszország ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik