Vb 2022: megvan, miért kapott ki Argentína a szaúdiaktól?

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.06. 12:33
null
Papu Gómez, Rodrigo de Paul és Leandro Paredes gumicukrot majszol az Ausztrália elleni nyolcaddöntő előtt (Fotó: Getty Images)
A TyC Sports nevű argentin sportcsatorna tudni véli, miért szenvedett váratlan vereséget az argentin labdarúgó-válogatott első katari vb-csoportmeccsén Szaúd-Arábia ellen. Az elmített forrás szerint az állt a váratlan zakó hátterében, hogy Papu Gómez, Leandro Paredes és Rodrigo de Paul a mérkőzés előtt nem tudott megtenni egy kört a loszaíli stadion kezdőkörében, gumicukrokat majszolva.

A fura rituálé még a tavalyi Copa Américán kezdődött, ahol az akkoriban még érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az argentin kapus, Emiliano Martínez az ismerősei segítségével csempészett be a válogatott edzőtáborába több doboz édességet, köztük gumicukrokat.

A három középpályás eleinte a saját szobájában fogyasztotta el a kapus készletéből elemelt zsákmányt, majd az Ecuador elleni negyeddöntő előtt megkezdte a máig tartó rituálét. Gómez, de Paul és Paredes minden meccs előtt egy órával megtett egy kört a kezdőkörben és elmajszol egy-egy gumicukrot.

Az ominózus édesség, a Palitos de la Selva (Fotó: Candyshop Goloteca)
Az ominózus édesség, a Palitos de la Selva (Fotó: Candyshop Goloteca)

A szokás láthatóan megtette a hatását, hiszen az argentin csapat megnyerte a kontinenstornát és egy 36 meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett Katarba, ahova azonban a vártnál jóval kevesebb édesség – egészen pontosan a Palitos de la Selva névre keresztelt édesség – érkezett hazulról, így állítólag a szokásos rituálé elmaradt. Szaúd-Arábia le is győzte Messiéket – ezután megérkezett az utánpótlás a Gómez, de Paul, Paredes tró számára, Argentína pedig azóta hibátlanul teljesít a tornán és sokak szerint mindez annak köszönhető, hogy a három középpályás folytatni tudta kabalává vált szokását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik