Vb 2022: már-már brazilos az amerikai mérleg Anglia ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 22:51
null
Nagy csatát vívtak az angolok a kék mezes amerikaiakkal (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, nem hozott gólt Anglia és az Egyesült Államok péntek esti mérkőzése a katari labdarúgó-világbajnokságon. Íme, néhány statisztikai érdekesség a nullák világából!

 

AMA BIZONYOS 1950-ES 1:0-S DIADAL NYOMDOKAIN

• Az Egyesült Államok válogatottja csupán két olyan mérkőzést játszott európai válogatottal világbajnokságon, amelyiken nem kapott gólt – mind a kétszer Anglia volt az ellenfél: 1950-ben világszenzációt jelentő 1:0-s győzelemnek örülhettek az amcsik, most – nyilván kevésbé – 0–0-nak.

• Ha az angol és az amerikai válogatott találkozott egymással, kilencből nyolcszor Anglia nyert – ez a nem világbajnoki mérkőzések mérlege. A vb-mérleg: két döntetlen és egy amerikai győzelem (a harmadik meccset 2010-ben játszották, 1–1 lett)… Csak a brazilok mondhatják el magukról, hogy ennél több (4) mérkőzést játszva őrzik világbajnoki veretlenségüket Anglia ellen.

• Az 1950-es 1:0 óta a péntek esti volt az első alkalom, hogy az amerikai válogatott kapott gól nélkül kihúzott egy vb-meccset európai ellenféllel szemben.


RAGOZZUK MÉG EGY KICSIT A NULLÁKAT!

• A pénteki volt az Egyesült Államok válogatottjának 35. mérkőzése világbajnokságon; gól nélküli döntetlent most játszott először.

• Először fordult elő az amerikai válogatott történetében, hogy egymást követő négy világbajnoki mérkőzés egyikén sem kapott gólt az első félidőben. De a megelőző négy meccsen is csak kettőt, szóval elmondhatjuk, hogy az amerikaiak nagyon odafigyelnek a biztonságra az első negyvenöt percekben.

• Eddig is Anglia neve mellett állt a legtöbb gól nélküli döntetlen a világbajnokságokon, a rekordja immár 12 mérkőzés.


A RITKA PONTSZERZÉSEK EGYIKE

• Nem mondhatjuk, hogy az amerikaiak túlságosan sikeresek lennének az európai válogatottakkal szemben a világbajnokságokon: 23 meccsükből 13-at elveszítettek, hármat megnyertek, ez volt a hetedik döntetlenjük. A legutóbbi tizenegy meccs mérlege: hat döntetlen, öt vereség.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
ANGLIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 0–0
Al-Hor, al-Bajt Stadion. Vezeti: Jesús Valenzuela (venezuelai)
ANGLIA: Pickford – Trippier, John Stones, Maguire, Shaw – Bellingham (Henderson, 68.), Rice, Mount – Saka (Rashford, 78.), H. Kane, Sterling (Grealish, 68.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
USA:Turner – Dest (S. Moore, 78.), Zimmermann, Ream, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 77.), T. Adams, Musah – T. Weah (Reyna, 83.), H. Wright (Sargent, 83.), Pulisic.Szövetségi kapitány: Gregg Belhalter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik