Vb 2022: Lehet, nem vagyunk a 2018-as szinten, de most is kiváló a csapatunk... – Modric

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 18:23
null
Luka Modric a horvátok csütörtöki edzésén (Fotó: AFP)
Pénteken a Horvátország–Brazília mérkőzéssel veszi kezdetét a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntője. Lényegében biztosra vehető, hogy két Real Madrid-ász, Luka Modric és Vinícius Júnior köszöntheti egymást a találkozó előtt, s miként a horvátok csapatkapitánya, Modric tervezi, ezt meg is teszik széles mosollyal, szívből jövő jókedvvel.

 

Persze, ez azért nem tereli el a „kockások” figyelmét arról, hogy mégiscsak egy futball-vb negyeddöntője következik a brazilok ellen: az előző világbajnokság második helyezettje mérkőzik meg a jelenlegi világesemény egyik legnagyobb esélyesével Katarban.

„Nagy tettet vittünk végbe azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőjébe, de még ennél is többre vágyunk – fogalmazott a találkozót megelőző sajtótájékoztatón a 37 esztendős Luka Modric. – Talán a vébé legnehezebb mérkőzése következik a legnagyobb favorit ellen. A brazilok lényegében mindig a legnagyobb esélyesek közé számítanak, s ez a mostani formájukat, játékukat tekintve még inkább igaz. Nekünk abszolút a maximumon kell pörögnünk, biztosan a legjobb meccsünket kell játszanunk, akkor lesz esélyünk. Vannak erősségeink nekünk is, amelyekkel tisztában vagyunk.”

Modricot nem mulasztották el tájékoztatni arról, hogy Vinícius elismerően beszélt róla...

„Jólesnek a szavai, tényleg jó fej srác, kiváló a kapcsolatunk a klubunkban – válaszolt Modric. – Olyan formában van, hogy játékostársaimmal együtt nagyon oda kell figyelnünk rá, de ezért vagyunk egy csapat, hogy közösen próbáljuk megállítani őt és persze a társait. A barátság így inkább majd csak a találkozó után folytatódhat, viszont örülök, hogy őt is itt láthatjuk a világbajnokságon. A brazilok elleni meccs nekünk a 2018-as, franciákkal szembeni moszkvaival vetekszik, az akkor a finálé volt, a jelenlegi pedig egy negyeddöntő. Brazíliát eddig nem sikerült legyőznünk, remélem, ez a tradíció most megszakad. Nem szabad, hogy kibontakozhassanak, kellően agresszívan és keményen kell futballoznunk. Tudjuk, elképesztő játékosaik vannak, de a brazilok, lényegében Argentínával együtt ezt mindig elmondhatták magukról. Tényleg a labdarúgás óriásai. Az, hogy becsúszik egy olyan mérlőzés, mint a Kamerun elleni, nem támpont, hiszen nem a legjobb összeállításukban szerepeltek.”

Modric kiemelte, annak idején Ivan Rakiticcsel az oldalán az egyik legjobb középpályássort alkották, s ugyan a Barcelona korábbi kulcsjátékosa már visszavonult a válogatottól, Mateo Kovacic kiválóan pótolja, aki szintén képes fenomenálisan futballozni. Hozzátette, lehet, hogy nem tűnik a horvát válogatott olyan minőségűnek, mint volt az oroszországi hetek alatt, de ezúttal is kiváló együttes, amelynek tagjai remek közösséget alkotnak.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
PÉNTEK

16.00: Horvátország–Brazília (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00: Hollandia–Argentína (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
SZOMBAT
16.00:
Marokkó–Portugália (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00: Anglia–Franciaország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik