Vb 2022: Kamerun győzni megy Katarba – Samuel Eto'o

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 14:59
null
Samuel Eto'o a tavalyi elnökké választásakor (Fotó: AFP)
A kameruni labdarúgás történetének egyik legnagyobb alakja, az ország futballszövetségét tél óta vezető Samuel Eto'o arra ösztökéli a válogatott játékosait, hogy ne adják alább: a világbajnoki címről álmodva készüljenek a katari tornára.

 

„Győzni megyünk Katarba. A világnak változnia kell. Minden meccset meg akarunk nyerni, elvégre az ellenfelek nem varázslók. Ilyen hozzáállásra van szükség” – mondta Samuel Eto'o a csapat előtt szombaton Doualában, az otthon játszók és a légiósok közötti felkészülési meccs végeztével.

Eto'o világossá tette: a felkészülési időszakban hét meccs vár a játékosokra, ezeken dől el minden – nincsenek bérelt helyek, nincs kivételezés, nincs barátság, csak azok kerülhetnek be a vb-keretbe, akik arra a kapitány szerint rászolgálnak.

„Olyan futballistáink vannak, mint Zambo Anguissa vagy André Onana, akiket a világ legjobbjai között emlegetnek. Miért ne álmodhatnánk mi is a győzelemről? Természetesen kellő alázattal kell ezt tennünk, de nem szabad elengedni ezt az álmot, a szemünkben ti vagytok a legjobbak. Az utazás megkezdődött. Mostantól mindent Doháért teszünk. A világbajnokság történetébe igenis kerülhet új fejezet. Az ellenfelek nagyon jók, de minket is a legjobbak közé sorolnak. A szövetségi kapitányunk (Rigobert Song) és én is négy világbajnokságon jártam, tudjuk, mire kell figyelni egy ilyen torna előtt. Bármit is döntsön a kapitány, mindenben támogatni fogom” – folytatta a 118 válogatott mérkőzésén 56 gólt szerző legenda.


Az afrikai selejtező utolsó fordulójában Algériát kiejtő Kamerun nem került könnyű csoportba: Brazília, Svájc és Szerbia lesz az ellenfele a november 21-én kezdődő világbajnokság G jelű négyesében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik