Vb 2022: Dánia bebizonyította, a jó csapatokhoz tartozik – Deschamps

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 20:10
null
Deschamps csapata nyugodtan várhatja a csoportkör 3. fordulóját (Fotó: AFP)
Mint ismert, Franciaország Kylian Mbappé duplájával 2–1-re legyőzte Dániát a katari labdarúgó-világbajnokság D-csoportjában a 2. fordulóban. A lefújás után Didier Deschamps értékelte a látottakat az RMC Sportnak.

 

„Sok különleges dolgot tettünk ma, de nem mindig jöttek be a húzásaink. Szerintem megérdemelten nyertünk ezen a meccsen egy nagyon jó, s sokszor lesajnált csapat ellen. Dánia bizonyította, hogy a jó válogatottakhoz tartozik” – mondta Didier Deschamps, aki gratulált a játékosainak a győzelem és a továbbjutás után.

„Számunkra minden ideális: hat pontunk van, s két meccs után bebiztosítottuk a továbbjutást is, ezt mindenképp értékeljük. Nyugodtan készülhetünk a harmadik körre, a gólkülönbségünknek köszönhetően sokkal jobb esélyünk van megszerezni a csoportelsőséget, mint Ausztráliának” – folytatta a francia válogatott szövetségi kapitánya.

„Az első célt elértük, továbbjutottunk. Ez nem volt könnyű, főleg ha arra gondolok, hogy az újságírók miket írtak néha. Ez nagyon erős csoport. Nagy dolgokat szeretnénk elérni, s ehhez rendkívül fontos volt a két győzelem” – tette hozzá Deschamps.


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG–DÁNIA 2–1 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 42 860 néző. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Koundé, Varane (Konaté, 75.), Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 75.), Griezmann (Fofana, 90+3.), Mbappé – Giroud (M. Thuram, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
DÁNIA:
K. Schmeichel – J. Andersen, A. Christensen, Nelsson – Kristensen (Bah, 90+2.), Höjbjerg, Eriksen, Maehle – Lindström (Nörgaard, 85.), Cornelius (Braithwaite, a szünetben), Damsgaard (Dolberg, 74.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző:
Mbappé (61., 86.), ill. Christensen (68.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik