Vb 2022: Benzema gyorsan gyógyul, mégis játszhat a tornán – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 16:50
null
Benzema már a hét közepén újra edzésbe állhat (Fotó: AFP)
Az RMC Sport információi szerint elképzelhető, hogy Karim Benzema a vártnál hamarabb felépül a sérüléséből, így visszatérhet a francia válogatotthoz a katari labdarúgó-világbajnokságon.

 

Az RMC egyelőre feltételes módban beszél Benzema lehetséges visszatéréséről, de mindenképp említésre méltó, hogy az aranylabdás csatár már a hét közepén edzésbe állhat a Real Madridnál – elképzelhető, hogy a kieséses szakaszban játékra kész állapotban jelentkezik Didier Deschamps-nál.

Mivel a 34 esztendős támadó hivatalosan még mindig benne van a francia válogatott keretében, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA-nál) nem jelenthet akadályt az esetleges játéka a katari világbajnokságon. A végső döntés természetesen a francia szövetség és Deschamps szövetségi kapitány kezében van.


Vasárnap a FIFA azt már tisztázta az RMC-nek, hogy 26 aranyérmet adna Franciaországnak, ha megnyerné a 2022-es világbajnokságot. Ez azt jelenti, hogy Benzema is vb-győztesnek mondhatná magát, hiszen egyetlen futballista sem került be a helyére a francia nemzeti csapatba.



FRANCIAORSZÁG
KAPUSOK: 1 Hugo Lloris (Tottenham Hotspur – Anglia), 16 Steve Mandanda (Rennes), 23 Alphonse Areola (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: 2
Benjamin Pavard (Bayern München – Németország), 3 Axel Disasi (AS Monaco), 4 Raphaël Varane (Manchester United – Anglia), 5 Jules Koundé (FC Barcelona – Spanyolország), 17 William Saliba (Arsenal – Anglia), 18 Dayot Upamecano (Bayern München – Németország), 21 Lucas Hernandez (Bayern München – Németország), 22 Théo Hernandez (AC Milan – Olaszország), 24 Ibrahima Konaté (Liverpool – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
6 Mattéo Guendouzi (Marseille), 8 Aurélien Tchouaméni (Real Madrid – Spanyolország), 13 Youssouf Fofana (Monaco), 14 Adrien Rabiot (Juventus – Olaszország), 15 Jordan Veretout (Marseille), 25 Eduardo Camavinga (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK:
7 Antoine Griezmann (Atlético Madrid – Spanyolország), 9 Olivier Giroud (AC Milan – Olaszország), 10 Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), 11 Ousmane Dembélé (FC Barcelona – Spanyolország), 12 Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt – Németország), 20 Kingsley Coman (Bayern München – Németország), 26 Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach – Németország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik