Vb 2018: Történelmi siker lenne Belgiumnak – Roberto Martínez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.13. 21:39
null
Roberto Martínez történelmi sikerre vezetné Belgiumot (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott után Belgium is megtartotta sajtótájékoztatóját: a szombati vb-bronzmeccset megelőzően Roberto Martínez és Axel Witsel nyilatkozott a belgák részéről.

 

„Nyerni akarunk – vágott rögtön a közepébe Roberto Martínez szövetségi kapitány. – Ez a torna csodálatos élmény volt, a játékosok és mindenki más a csapatban nagyszerű munkát végzett. A szurkolók megérdemlik, hogy győzelemmel zárjuk a vébét, amely új szintre emelte a belga futballt.”

„Mindent beleadunk, a bronzérem történelmi siker lenne Belgiumnak. Eden Hazard? Sohasem fogja vissza magát, nagyszerű vezér, ő az egyik legkomplettebb játékos” – tette hozzá a szakember, aki a megjegyzései alapján nem fog tartalékolni a szombati mérkőzésen, és a legerősebb kezdőcsapatát küldi pályára.

Axel Witsel sem köntörfalazott, szintén egyből a lényegre tért.

„A világbajnokság a legjobb élményem a válogatottnál. Úgy vélem, hogy Belgium a következő Európa-bajnokság egyik nagy esélyese.”

„Kötelességünk, hogy a harmadik helyen végezzünk. Az országért, a csapatért, a játékosokért. Nem mindennap adatik meg, hogy ilyen jellegű meccset játsszunk. Motiváltak vagyunk, még ha az elődöntő utáni este kemény is volt. De sokat segített, hogy a családunk velünk volt abban a nehéz pillanatban.”

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
BRONZMÉRKŐZÉS
Szombat, 16.00:
Belgium–Anglia (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik