Vb 2018: több rekordot is elért a belga válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 10:58
A tunéziaiak elleni szombati mérkőzés előtt a belga labdarúgó-válogatott még sohasem szerzett öt gólt világbajnoki mérkőzésen.

AzOtkrityije Arénában aratott 5–2-es moszkvai győzelem egyben a legnagyobb különbségű is az ország vb-történelmében a Salvador elleni, 1970-es 3–0-val és az oroszországi első fordulóban Panamával szemben elért 3–0-val együtt.Otkrityije Arénában aratott 5–2-es moszkvai győzelem egyben a legnagyobb különbségű is az ország vb-történelmében a Salvador elleni, 1970-es 3–0-val és az oroszországi első fordulóban Panamával szemben elért 3–0-val együtt.

Az Eden Hazard-ral együtt duplázó Romelu Lukaku öt találattal beérte a belga vb-gólszerzők listájának élén Marc Wilmotsot, aki a szakvezetője volt az előző, brazíliai világbajnokságon.

A belga együttes sorozatban a hatodik csoportmeccsét nyerte meg, és egymás után a 11. találkozón maradt veretlen az első körben.

A Belgium–Tunézia összecsapás volt sorrendben a 27. az oroszországi vb-n, és még egyetlenegy sem ért véget gól nélküli döntetlennel, ami rekorddöntésnek számít. A korábbit az 1954-es vb tartotta, melyen mind a 26 mérkőzésen esett találat. Az új csúcs pedig már tovább is javult, mivel a szombati másik két mérkőzésen is született gól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik