Vb 2018: Seedorf lehet a megmentője az amerikai közvetítésnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 13:04
null
Seedorf Moszkvából oszthatja az észt az amerikaiaknak (Fotó: AFP)
A labdarúgó-világbajnokság Amerikára érvényes angol nyelvű közvetítési jogait birtokló adó vb-műsorait – és  magukat a meccseket – a vártnál jóval kevesebben követik az USA-ban, és nem csak azért mert a válogatott nem jutott ki az oroszországi világbajnokságra és az USA-ban kora reggel, illetve délelőtt lehet a meccseket megnézni. A Foxnak ugyanis nem annyira sikerült belőni a közvetítést, olyannyira nem, hogy a felháborodott nézi kritikákra reagálva felkérték a szakértői csoportjukba Clarence Seedorfot.

A csatornának leginkább a stúdióbeli elemzésekkel akadnak gondjai: Guus Hiddink, a korábbi orosz szövetségi kapitány, nem igazán tudott bármiféle elemzésre hasonlító gondolatot kiizzadni magából, a szakértő Ian Wright jobbára e-mailben küldi csak el meglátásait, mert leginkább a brit ITV-nél szakért.

Sikerült még Hernan Crespót is felkérni szakértőnek, akinek viszont az angolja kevéssé megfelelő a tévés megjelenéshez. Egyedül Alexi Lalas az a szakértője a tévécsatornának, akinek munkáját az eddigi napokban nem érte kritika.

Seedorf négy évvel ezelőtt a BBC szakértőjeként mondta el a véleményét a brazíliai világbajnokságról, most pedig Moszkvából jelentkezik majd be a Fox adásába a mérkőzések után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik