Vb 2018: Schär nem akar úgy járni Andorra ellen, mint mi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 15:52
A 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának következő fordulójában a magyar válogatottal egy csoportban lévő Svájc a mieinket júniusban 1–0-ra legyőző Andorrát fogadja augusztus 31-én. A helvétek válogatott védője, Fabian Schär nem szeretne úgy járni a nemzeti csapattal, ahogy az a mieinkkel történt.
Schär (22) kőkemény andorraiakra számít (Fotó: AFP)
Schär (22) kőkemény andorraiakra számít (Fotó: AFP)
Schär (22) kőkemény andorraiakra számít (Fotó: AFP)
Schär (22) kőkemény andorraiakra számít (Fotó: AFP)
Schär (22) kőkemény andorraiakra számít (Fotó: AFP)

 

A 25 éves védő a nyáron klubváltáson esett át, két év után elhagyta a Hoffenheimet, és a Deportivo La Coruna labdarúgója lett. A beilleszkedési időszakon már túljutott a játékos, akivel a Svájci Labdarúgó-szövetség honlapja közölt interjút. A spanyol életforma megszokása mellett természetesen a válogatott következő selejtező mérkőzése is szóba került.

A svájciak augusztus 31-én, Sankt Gallenben Andorrát fogadják, amely az első csoportmérkőzésen közel állt a pontszerzéshez: a 2–1-es svájci sikerrel zárult andorrai meccs utolsó momentumaként Roman Bürkinek kellett nagyot védeni Lima szabadrúgása után.

„Nem gondolom, hogy Andorra ez alkalommal mást játszana, mint tette azt az első meccsen, főleg, hogy ez a csapat stílusa: hátul nagyon keményen védekezik, míg elöl egyéni megmozdulásokra építve próbál gólt szerezni” – mondta Schär.

„Ez a stílus működőképes, láttuk, hogy a magyarok voltak ellenük a favoritok, aztán mégis Andorra győzött egy-nullára. Számunkra ebből az a tanulság, hogy ha nem akarunk úgy járni, mint a magyarok, akkor nagyon türelmesen kell játszanunk” – folytatta a 28-szoros válogatott védő.

„A feladatunk persze nem egyszerű. Az első meccsen is nagyon kellett figyelnünk, amikor a hajrában egy jól eltalált lövéssel szépítettek, aztán még a végén volt egy veszélyes szabadrúgásuk is” – emlékeztetett Schär arra, hogy nem állt messze a svájci válogatott attól, hogy Bernd Storck csapata helyett kerüljön az andorrai labdarúgás történelmének legszebb mérkőzéseit összefoglaló históriás könyvek aranyló tintával írott lapjaira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik