Vb 2018: Robben duplázott, lemondta a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.11. 07:40
null
Arjen Robben elköszönt a válogatottól (Fotó: AFP)
Nem lép többet pályára a holland labdarúgó-válogatottban Arjen Robben, a Bayern München 33 esztendős szélsője.

 

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes játékos kedden két gólt szerzett Svédország ellen a vb-selejtező utolsó fordulójában. Robben a meccs előtt, a himnusz alatt könnyeivel küzdött, amiből sokan arra következtettek, a svédek elleni lesz az utolsó fellépése az oranjéban.


Robben a keddi találkozó után bejelentette, visszavonul a válogatottól.

„A porcelánember bírta a legtovább – utalt Robben gúnynevére, amit számos sérülése miatt kapott, no meg arra, hogy korosztályából már csak ő volt tagja a holland nemzeti együttesnek. – Régóta őrlődtem ezen a kérdésen. Már korábban vissza akartam vonulni a válogatottól, de végül a folytatás mellett döntöttem. Harminchárom éves vagyok, Európa egyik élcsapatában futballozok, mérlegelnem kellett. Mostantól csak a klubomra koncentrálok. Ez egy jó alkalom arra, hogy átadjam a stafétabotot. Sohasem felejtem el a 2010-es és a 2014-es vb-t. Nagyon jó csapatot alkottunk, remek közösségé kovácsolódtunk össze. Tizennégy év az oranjéban hosszú idő, csodálatos időszak volt.”

Robben 2003 áprilisában mutatkozott be címeres mezben, az első gólját harmadik fellépésén, Moldova ellen szerezte meg. Három Európa-bajnokságon (2004, 2008, 2012) és három világbajnokságon (2006, 2010, 2014) vett részt. A szélső 96 meccsen 37-szer talált be a válogatottban.

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik