Vb 2018: ragyogó és vonzó tornát ígér a házigazda

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 16:23
Egy felejthetetlen és sokszínű Oroszország képét szeretnék mutatni a labdarúgó-világbajnokság szervezői a külföldről érkező szurkolóknak.

A felkészülés időszakában a világ legnagyobb országában 13 milliárd dollárnyi (3484 milliárd forint) összeget költöttek infrastruktúra-fejlesztésre.

Hat város repülőtere kapott új terminált, 21 hotelt építettek fel a vébéhelyszíneken” – mondta korábban Alekszej Szorokin, a szervezőbizottság főigazgatója. Hozzátette: 14 kórházat szereltek fel a világbajnokság közeledtével, egyúttal hangsúlyozta, túlzásokba nem estek, „ezekre (a beruházásokra) szükségünk van".

A házigazdák ragyogó és vonzó világbajnokságot szeretnének szervezni, melyen a látogatók jól érzik magukat, és hazatérve másoknak is ajánlják Oroszországot utazási célpontként.

Soha nem tapasztaltam, hogy egy ország ennyit tett volna a szurkolók fogadásáért" – jelentette ki hétfőn több hírügynökségnek nyilatkozva Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.

A jeggyel rendelkező drukkerek akár ingyenesen is utazhatnak a rendező városok között, a nagy forgalomnövekedés kezelésére – mint azt Szorokin hangsúlyozta – több mint 700 kisegítő vonatot állítanak forgalomba.

Az európai szurkolókat képviselő szervezet illetékese ugyanakkor jelezte, hogy bár a felajánlás nagyon előremutató, a járatok döntő többsége már teljesen megtelt.

Ronan Evain szerint gond lehet a futballturisták elhelyezésénél is, mivel a magánszállásokat kínálók megpróbálják egyre feljebb tornázni az áraikat, akár úgy is, hogy már meglévő foglalásokat mondanak vissza.

Moszkvában vélhetően egyensúlyba kerül a helyzet, mivel ott hatalmas a kínálat. Az olyan városokban azonban, melyekben a szálláshely-infrastruktúra nem elégséges, mint például Szaranszkban vagy Nyizsnyij Novgorodban, az árak elszabadulnak” – tette hozzá.

A jövő csütörtökön kezdődő és július 15-ig tartó vb mérkőzéseit 11 város – Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-na-Donu, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara – 12 stadionjában rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik