HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.18 12:13 Frissítve: 2018.07.18 13:42

Vb 2018: Pogba öltözői beszédei lehengerlők voltak – videó

Eldönthetetlen, hogy Paul Pogba mérkőzések előtti rövid motivációs beszédei mekkora szerepet játszottak a francia labdarúgó-válogatott második világbajnoki címében, de a világsajtót éppen bejáró felvételek bepillantást engednek a kulisszák mögé – és az mindig érdekes.

Paul Pogba az édesanyjával ünnepel a moszkvai vb-döntő után (Fotó: AFP)

 

Az argentinok elleni nyolcaddöntő (4–3) előtti Pogba-beszéd immár nyilvános, a hangerő és a gesztusok önmagukért beszélnek – íme, az elmondottak kivonata:

 
„Köpjük ki a tüdőnket!” – a motivációs beszédek lélektana

„Harcosokat akarok látni a pályán! Én ugyan nem megyek haza ma este. De holnap sem. Maradunk a szállodában, és zabáljuk tovább ezeket a ki---ott tésztákat. Szóval NEM megyünk haza! Boldogan fogjuk befejezni, és kész! Azt akarom, hogy ma este ünnepeljünk. Azt akarom, hogy ezért mindenki haljon meg a pályán! Senki sem fogja cserbenhagyni a másikat, senki sem fogja összecsinálni magát! A pályán mindannyian egyek vagyunk! Férfiak, harcosok, katonák. Messi vagy nem Messi, lesza..m, így is, úgy is kicsináljuk az argentinokat! Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a ki---ott világbajnokságot. Tovább kell jutni!”

A franciák vb-szereplését nyomon követő és megörökítő TF1 televízió az Uruguay elleni negyeddöntőt (2–0) megelőző Pogba-beszédet is nyilvánosságra hozta:

„Itt vagyunk, nincs visszaút, a múlt már nem számít, csak előre tekinthetünk. Folytatni is fogjuk, egészen a július tizenötödikei döntőig. Ott leszünk mindannyian! Ma Blaise (az eltiltott Matuidi) nem játszhat, és emiatt teljesen kivan. Sokkal jobban szeretne ott lenni a pályán, mint bármelyikünk. Az ilyen társat nem lehet cserben hagyni, érte fogjuk legyőzni őket. Ugyanúgy kell harcolnunk, ahogyan korábban ő harcolt értünk. Nem léphet pályára, mégis olyan lesz, mintha ott lenne velünk. Mindenki szedje össze magát, mindenki! Több kell, mint az argentinok ellen. Mindig több! A legjobbakat kell legyőzni ahhoz, hogy mi legyünk a legjobbak!”


S végül a döntő előtti beszéd a francia futballal foglalkozó magyar nyelvű Omlett du Fromage Facebook-oldala tolmácsolásában:

„Nem akarok sokat beszélni. Mindannyian tudjuk, hol vagyunk. Mindannyian tudjuk, mit akarunk. Mindannyian tudjuk, milyen utat jártunk be. Ott van a szívünkben, a tekintetünkben. Látom mindenkiében. Mindenki jól koncentrál. Nem szabad elfelejteni, lehet, hogy már ismétlem magam, de kilencven percre vagyunk attól, hogy történelmet írjunk. Hogy világbajnokok legyünk. Egy meccs. Nem tudom ki mennyi meccset játszott már életében, a karrierjében. De egy meccsünk van, ami mindent megváltoztathat. Két csapat van, de csak egy kupa. Ők is tudják, ők is akarják. Elvesztettünk már egy döntőt. Tudjuk jól, itt van még a torkomban, itt van a fejünkben. Ma nem hagyjuk egy másik csapatnak, hogy elvegye, ami a miénk. Egymásra nézünk és nem hagyjuk, hogy elvegyék. Azt akarom, hogy az összes francia emlékezetében legyünk. A gyerekeik, az unokáik és az ő unokáik emlékezetében legyünk. Kilencven percünk van, hogy történelmet írjunk. Örökre. Örökre. Rátok nézek, nincs kedvem kiabálni. Ki fogunk menni a pályára és könnyeket akarok látni. Nem bánatból. Örömkönnyeket.”

 

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.