Vb 2018: Petkovic a sárgák ellenére nem bánta meg Lichtsteinerék pályára küldését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 12:13
Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány nem bánta meg, hogy kockáztatott és pályára küldte Costa Rica ellen az eltiltással fenyegetett csapatkapitányt, Stephan Lichtsteinert, valamint Fabian Schärt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E-csoportjának zárófordulójában.

Mindkét hátvéd sárga lapot kapott a 2–2-es döntetlennel zárult szerda esti találkozón, így egyikük sem játszhat a keddi, szentpétervári nyolcaddöntőben, a svédek ellen. Petkovic leszögezte, így sem bánta meg a döntését, hiszen a mérkőzés előtt nem lehettek biztosak a továbbjutásukban.a 2–2-es döntetlennel zárult szerda esti találkozón, így egyikük sem játszhat a keddi, szentpétervári nyolcaddöntőben, a svédek ellen. Petkovic leszögezte, így sem bánta meg a döntését, hiszen a mérkőzés előtt nem lehettek biztosak a továbbjutásukban.

A legjobb játékosaimat akartam a pályán tudni, mert a tizenhat közé kerülés volt a minimális cél, amit kitűztünk magunk elé” – fogalmazott a boszniai születésű szakvezető. Egyben rámutatott: szerencsétlen, hogy futballistái a saját kapujuktól távol követték el a lapokat eredményező szabálytalanságokat.

Kár a két srácért, de most már késő bánkódni ezen. Huszonhárom játékos van a keretünkben, és én tökéletesen bízom a többiekben is. Biztos vagyok benne, hogy aki pályára lép, százhúsz százalékos teljesítményt nyújt majd” – fejtette ki Petkovic.

Előretekintve azt mondta, jobb produkciót vár a csapatától a legjobb 16 között.

Úgy kell teljesítenünk, mint az első két mérkőzésünkön. Ambiciózusak vagyunk, egyre többet és többet akarunk, ahogy haladunk előre” – hangsúlyozta.

Az E-csoportot a brazilok nyerték meg a svájciak előtt, Szerbia és Costa Rica számára pedig véget ért az oroszországi torna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik