Vb 2018: Peru 15 mérkőzés óta őrzi a veretlenségét

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2018.06.16. 13:54
null
Ricardo Gareca büszke rá, hogy kivezette a vébére a perui válogatottat (Fotó: AFP)
Harminc évvel ezelőtt átkozták a peruiak az argentin Ricardo Garecát, ma már a sajátjukként imádják a válogatott szövetségi kapitányát. A dél-amerikaiak 36 év után térnek vissza a vébére, ahol Dánia ellen kezdenek.

 

 

A 34 esztendős Paolo Guerrero a perui világbajnoki keret legidősebb játékosa, de még ő sem jött a világra, amikor legutóbb vb-n szerepelt a dél-amerikai válogatott – az ugyanis 1982-re datálódik. Vagyis Peru 36 év elteltével mutathatja meg magát újra a világ legnépszerűbb sporteseményén, s bár nyilván csekély eséllyel pályázik az éremre, remek eredménysorral a tarsolyában érkezett meg az oroszországi tornára: Ricardo Gareca együttese 15 mérkőzés óta őrzi veretlenségét!

A gyűrött ábrázatú, hatvanéves argentin szakvezető ünnepelt hős Peruban, hisz mégiscsak kivezette a válogatottat a világbajnokságra, jóllehet a jelenlegi kerettagok apái, illetve apáinak apái gyomra annak idején bizonyosan görcsbe rándult a Gareca név hallatán (ha esetleg a brazil Carecáé nem lett volna elég).

Nagy mértékben a korábbi 20-szoros argentin válogatott Gareca lelkén szárad a peruiak elkaszálása az 1986-os torna selejtezőben, az ő gólja foszlatta szét vb-re jutásról szőtt álmaikat.

Az elmúlt három évben azonban már Peru sikeréért dolgozik Gareca, ezekben a napokban konkrétan azért, hogy csapata mély nyomot hagyjon az oroszországi világbajnokságon.

„Büszke vagyok rá, hogy a vébére vezettem a perui csapatot, nagyszerű munkát végeztünk a játékosokkal – magyarázta Gareca, majd kitért válogatottja első vb-fellépésére, a szombati, Dánia elleni összecsapásra. – Kifejezetten erős csapatnak tartom a dánt, amelyben Christian Eriksen csúcsminőséget képvisel. Örülök, hogy ilyen szintű klasszissal találjuk szemben magunkat, bár mindenki meglátja majd, hogy nekünk is vannak olyan futballistáink, mint amilyen ő.”

Hamarosan kiderül.

21. LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PERU–DÁNIA 18.00
(Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szaranszk, Mordovija Aréna. Vezeti: Bakary Gassama (gambiai) (Jean Claude Birumushahu – burundi, Abdelhak Etchiali – algériai)
A várható kezdőcsapatok:
PERU:
Gallese – Advincula, A. Rodríguez, Ch. Ramos, Trauco – Tapia, Yotún – Flores, Farfán, Carrillo – Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
DÁNIA: K. Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen – Kvist, Eriksen, Delaney – Y. Poulsen, N. Jörgensen, Sisto. Szövetségi kapitány: Age Hareide

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik