Vb 2018: örökre eltiltották az egyik kijelölt játékvezetőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.16. 10:43
null
Fahad al-Mirdaszi ráfaragott az ötletére (Fotó: AFP)
A Szaúdi Labdarúgó-szövetség örökre eltiltotta a megvesztegetéssel vádolt Fahad al-Mirdaszi játékvezetőt, és azt kéri a nemzetközi szövetségtől, hogy azonnal zárja ki a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság mezőnyéből.

 

 

A 32 éves játékvezető az egyik legelismertebb szaúdi bírónak számított, aki 2011 óta FIFA-eseményeken is bíráskodhatott, dolgozott a 2016-os riói olimpián és a 2017-es oroszországi Konföderációs Kupán is.

Múlt szombaton ő vezette volna a Szaúdi Kupa döntőjét, de a meccset megelőzően megkereste az al-Ittihad elnökét, hogy jelezze neki, amennyiben pénzt kap, az ítéleteivel segíteni fogja a csapatot. A klubvezető azonnal jelentette az esetet, a szövetség fegyelmi és etikai bizottsága egyből elvette a bíráskodást al-Mirdaszitól.

A meccset az angol Mark Clattenburg vezette, és az al-Ittihad hosszabbításban 3–1-re győzött az al-Faiszalj ellen.

„Az al-Ittihad elnöke, Hamad al-Szanajeh felhívta a szövetséget, hogy bizonyítéka van arra, hogy Fahad al-Mirdaszi a WhatsApp-on keresztül küldött üzenetben pénzt kért azért, hogy ítéleteivel segítse a csapatot” – írta közleményében a szaúdi szövetség. A bűnös játékvezető elismerte az esetet, az ügyében eljáró bizottság örökös eltiltással sújtotta, és arra kérte a FIFA-t, hogy távolítsa el a világbajnokságon részt vevő játékvezetők listájáról.

A játékvezetőre a magyarok is emlékezhetnek, a 2015-ös, Új-Zélandon rendezett U20-as világbajnokságon ő vezette a Brazília elleni mérkőzést, amelyet a magyarok heroikus küzdelemben, 74 percet emberhátrányban játszva a hajrában veszítettek el 2–1-re. Fahad al-Mirdaszival elégedettek voltak a tornán, hiszen a Brazília–Szerbia döntőt is rábízták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik