Vb 2018: olyan jót viccelt a The Sun, hogy Kolumbia hivatalosan tiltakozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 16:23
null
A kolumbiai drukkerek nem voltak elragadtatva a címlaptól (Fotó: AFP)
Az angol The Sun bulvárlap ma a „Go Kane!” címlappal jelent meg. Ezzel még nem is lenne baj, csak a kolumbiaiak éltek azzal a gyanúperrel (a lapot és a címrendszert ismerve nem alaptalanul), hogy a cocaine (kokain) szóra rímel a cím, főleg hogy a háttérben fehér por száll, és van egy célzás is a felcímben... Kolumbia nagykövete, Néstor Osorio Londono hivatalosan panaszt emelt a címlap miatt, amely a dél-amerikai országban is felháborodást keltett.

„Amikor a háromoroszlánosok arra készülnek, hogy megmérkőzzenek a nemzettel, amely Shakirát, nagyszerű kávét és, izé, még egy cuccot adott a világnak, csak annyit mondhatunk…” – szólt a The Sun felcíme a „Go Kane” (Gyerünk, Kane!) főcím mellett, ezek után nehéz lenne nem a kokainra asszociálni...

„Elég szomorú, hogy egy ilyen barátságos és ünnepi hangulatot, mint amit a világbajnokság teremt, arra használják fel, hogy kipécézzenek egy országot, és egy teljesen ide nem illő dologgal stigmatizálják”vélekedett Londono nagykövet.

„Ahogy a nagykövet úr, úgy mi is várjuk, hogy remek mérkőzést lássunk két nagyszerű tradíciókkal bíró futballnemzet között” – felelt a The Sun szóvivője, hozzátéve, „kontextusában tréfának” szánták a címlapot.

A kolumbiaiakat felbőszítő címlap
A kolumbiaiakat felbőszítő címlap
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik