Vb 2018: Nyitva áll az út a mennyországba – horvát lapszemle

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 10:31
1998 után másodszor jutott be a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe a horvát válogatott, amely Szocsiban tizenegyesekkel legyőzte a házigazda Oroszországot. Akad egy fotó, amely meghódította a világot: a horvát lapok címlapján egyaránt Danijel Subasic és Ivan Rakitic gólöröme látható.

A horvát lapok többsége ugyanazzal a fotóval a címlapján jelent meg: a meccs egyik hőse, a sérülten védő és tizenegyest hárító Danijel Subasic üdvözli a mindent eldöntő gól szerzőjét, Ivan Rakiticet.

A Slobodna Dalmacija euforikus hangulatban ünnepli címlapján a Vatreni (Tüzesek) becenévvel is emlegetett válogatottat. „A Vatreni legyőzte az oroszokat, nyitva áll az út a mennyországba. Az angolok is fejet hajtanak majd, világbajnokok leszünk” – olvasható.

 

A lapnak Subasic kapus úgy fogalmazott, semmi sem számít, csak az, hogy a csapat továbbjutott. „Kértem, hogy ne cseréljenek le, mert szükség esetén egy lábbal is tudok játszani. Büszke és boldog vagyok, ez az eredmény minden korábbi problémáért kárpótol. Köszönöm Istennek, hogy megjutalmazta az erőfeszítéseinket” – nyilatkozta.

A Jutarnji List címlapja azt harsogja: „A horvátok nem adják fel – győzelem Oroszország ellen, csata az angolokkal a döntőért”

A Sportske Novosti azt írja: „Moszkva, érkeznek a horvátok! Kedves angolok, de jó újra látni titeket

 

A Getty hírügynökség képét persze a világ más tájain is átvették, így nem meglepetés, hogy az olaszoknál a Corriere dello Sport és a La Gazzetta dello Sport is felhasználta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik