Vb 2018: még mindig a Manchester City adja a legtöbb játékost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 14:47
A világbajnokság kezdete előtt, amikor a szövetségi kapitányok kiadták a 23 fős kereteiket, hamar kiderült, mely klub adja a legtöbb játékost a világbajnokságra. Akkor a Manchester City állt a rangsor élén 16 játékossal, és a helyzet nyolcaddöntők megvívása után sem változott érdemben, csak mennyiségileg.

A még versenyben lévő nyolc válogatott játékosai közül még mindig a Manchester City alkalmazza a legtöbbet, szám szerint 11-et, majd a Tottenham következik kilenc világbajnokságon szereplő labdarúgóval, a másik manchesteri élklub, a United a harmadik helyezett a nyolc világbajnoki szereplőjével.

Jelenleg 183 játékos szerepel még a tornán – a horvátok a csoportkör során hazazavarták Nikola Kalinicet és nem hívhattak be a helyére már mást – a Manchester City négy válogatottba ad játékost a részt vevő nyolcból.

A Manchester City világbajnoki tizenegye akár a következő – kissé szokatlan – 5-3-2-es felállásban is szerepelhetne: Ederson (Brazília) – Danilo (Brazília), Walker (Anglia), Kompany (Belgium), Stones (Anglia), Mendy (Franciaország) – Fernandinho (Brazília), Delph (Anglia), De Bruyne (Belgium) – Sterling (Anglia), Gabriel Jesus (Brazília).

A NYOLCADDÖNTŐ UTÁN A LEGTÖBB JÁTÉKOST
A VB-RE ADÓ KLUBOK LISTÁJA
Manchester City
11
Tottenham9
Manchester United
8
PSG7
Barcelona7
Chelsea
7
Atlético Madrid
6
Real Madrid 5
Liverpool5
CSKA Moszkva5
Zenit5
Juventus4
AS Monaco
4
Internazionale 4
Krasznodar4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik