Vb 2018: Lukaku ezzel a generációval az utolsó nagy dobásra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 11:07
null
Lukaku történelmet írna (Fotó: AFP)
Belgium esélyeshez méltóan kezdte a labdarúgó-világbajnokságot, hiszen a Panama elleni 3–0-s siker után Tunézia ellen is győzött, 5–2-re. Romelu Lukaku parádés formában játszik, mindkét mérkőzésen 2-2 gólt szerzett, így 4 találattal Cristiano Ronaldóval holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Belgium a 2014-es vb-n és a 2016-os Eb-n is a negyeddöntőben búcsúzott. Akkoriban még inkább titkos favoritnak számított, most viszont már az esélyesek között emlegetik.

„Ez lehet az utolsó nagy tornája így együtt ennek a generációnak, mert néhányan vissza fognak vonulni, ezért értük is játszunk, megpróbálunk történelmet írni” – mondta el a BBC Radio 5-nak a vb-n eddig négygólos Romelu Lukaku.

„Az elmúlt tornákon is nagy céljaink voltak, de nem sikerült azokat elérnünk. Most viszont megpróbáljuk élvezni is ezt az egészet. Ez a legfontosabb: élvezned kell a futballt, miközben sikereket érsz el. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt."

Lukaku szerint látszik, hogy sokat fejlődtek a Panama és a Tunézia elleni meccs között – a folytatásban is arra kell figyelniük, hogy meglegyen ez a folyamatos előrelépés.

„Csatárként az a dolgom, hogy gólokat szerezzek, és ezzel a csapatot segítsem. Ezért dolgozok keményen. Nagyon örülök, hogy Hazard is formába lendült, mert hatalmas szükségünk van a játékára” – méltatta csapattársát, aki már kétgólos a tornán.

A Manchester United támadója megerősítette, hogy kisebb sérüléssel bajlódik, de szerinte ez nem fogja hátráltatni abban, hogy csütörtökön pályára lépjen az utolsó csoportkörben Anglia ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik