Vb 2018: kijutottak, mégis távozik a szerb kapitány

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.10.30. 15:46
null
Már nem Szlavoljub Muszlin a szerb válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
Hiába juttatta ki Szerbiát a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, már nem Szlavoljub Muszlin a szerb nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

 

Muszlin leváltása azért érdekes, mert a szerződésében volt egy kitétel, amely szerint, ha a válogatottal kiharcolja a vb-szereplést, akkor a selejtezőig érvényes szerződése automatikusan meghosszabbodik az oroszországi torna végéig. A szerb szövetség közölte, a trénernek új szerződést ajánlanak, amennyiben az megfelel neki, akkor aláírja, ha azonban a pénzügyi része ellen kifogást emel, akkor kénytelen lesz megvárni a 2018 júliusát, amikor lejár a szerződése.

Muszlinnak a vb-selejtező utolsó két mérkőzésén – Ausztria (2–3) és Grúzia (1–0) ellen – mutatott gyenge játék miatt kellett távoznia, valamint azért, mert nem hívta meg a válogatottba a Lazióban jól játszó Szergej Milinkovics-Szavicsot.

A november 10-én Kína, és a négy nappal későbbi, Dél-Korea elleni felkészülési mérkőzésre a szerb sajtó értesülései szerint Goran Bunjevcsevics sportigazgató, valamint Mladen Krsztajics, a szakmai stáb edzője hirdeti ki a válogatott névsorát, s utóbbi lesz a megbízott szövetségi kapitány arra a két mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik