Vb 2018: kijelölték a videobíró-rendszert kezelő játékvezetőket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.18. 18:27
Kijelölték azt a 13 játékvezetőt, aki a videobíró-rendszert kezeli majd a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének vezetője szerdán elmondta, olyan bírók is szerepet kapnak az elemzések során, akik meccseket vezetnek a tornán.

A technológiát több bírálatot érte a közelmúltban, és bár – a világ legjobb játékvezetőjének hat alkalommal megválasztott – Collina védelmébe vette, hangsúlyozta, hogy még a videobíró sem mindig ad végleges válaszokat a vitás kérdésekre.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó esetre hétfő este, a német Bundesligában került sor. A Mainz–Freiburg mérkőzésen a játékvezető lefújta az első félidőt, a játékosok az öltözőbe vonultak, bekapcsolták a gyepszőnyeg öntözőberendezését, de a videobírós elemzés során kiderült, hogy a vendégek védője, Marc-Oliver Kempf kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül.

A futballistákat kihívták az öltözőből – a vendégek először nem akartak visszatérni, mert azt mondták, ha a bíró lefújta, akkor vége a félidőnek –, és valójában csak az értékesített tizenegyes után kezdődhetett a pihenő.

Collina szerdán elmondta, kedden ez is szóba került a jelenleg is tartó firenzei tanácskozáson, és a bírók kaptak néhány egyértelmű ajánlást arra az esetre, ha hasonló a világbajnokságon is előfordulna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik