Vb 2018: Képesek vagyunk megnyerni a trófeát – Harry Kane

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.23. 09:30
Harry Kane, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint együttese képes megnyerni a három hét múlva kezdődő oroszországi világbajnokságot.

A 24 éves támadó egy interjúban azt mondta: lehetetlen nem arról álmodnia, hogy megnyerik a vb-t, a sportág legjelentősebb viadalát.

„Azt hiszem, képesek vagyunk elhódítani a trófeát” – jelentette ki a 23-szoros válogatott támadó.

Hozzátette: erre mást is esélyesnek tart, ám nem tud arra gondolni, hogy az angol válogatott ne érhetne révbe, 1966 után másodszor.

„Nem mi vagyunk a favoritok, de a szezon előtt arra sem gondolt senki, hogy a Liverpool bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe” – utalt a Tottenham Hotspur gólfelelőse a hazai rivális bravúros nemzetközi kupaszereplésére a Real Madrid elleni, szombati finálé előtt.

Kane kiemelte: egy hónappal ezelőtt egy órán át beszélgetett Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal, aki közölte vele, hogy a vb-n ő viselheti majd a kapitányi karszalagot.

„Emlékezetes nap volt számomra, büszkeséggel töltött el, amit hallottam, egy ideig meg sem tudtam szólalni” – emlékezett vissza.

Kane 2015. március 27-én mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben eddig 12 gólt szerzett, és tavaly a skótok elleni vb-selejtezőn már viselte a karszalagot. A támadó megemlítette: a hozzáállásán a csapatkapitányság nem változtat sokat, mert ő mindig igyekszik példát mutatni másoknak a pályán és azon kívül magánemberként is.

Az angolok Tunéziával, Panamával és Belgiummal szerepelnek azonos vb-csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik