Vb 2018: íme, a csalódást keltő klasszisok „álomcsapata”!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 11:25
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon véget ért a csoportkör első fordulója, és a francia sportnapilap, a L’Équipe elérkezettnek látta az időt, hogy összeállítsa az eddig csalódást keltő klasszisok „álomcsapatát” – és persze az igazi álomcsapatot is. Francia játékos egyikbe sem került.

A Mexikótól meglepő vereséget szenvedő Németország három játékost is kénytelen adni a gyengélkedők csapatába, a három gólt beszedő spanyolok védelmi vonalait ketten képviselik, és nem kerülhette el sorsát a büntetőt rontó, vezéri képességeit Izland ellen kibontakoztatni nem igazán tudó Lionel Messi sem.

A győztes csapatból „beválogatott” uruguayi Luis Suáreznek kihagyott helyzeteit és nem megfelelő erőállapotát róják fel a francia kollégák, a szokatlan szerepkörben játszó belga Yannick Carrascónak viszont nem a védekezésbeli hiányosságokat, hanem azt, hogy szinte semmit sem tett hozzá a támadásokhoz. Az angol Kyle Walker elsősorban a felesleges tizenegyes-okozással került képbe.

Elkészült az álomcsapat is, három mexikóival, két orosszal és „természetesen” a három gólt szerző Cristiano Ronaldóval, a duplázó Diego Costával.

A CSALÓDÁST KELTŐK TIZENEGYE
David de Gea (spanyol, 2) – Stephan Lichtsteiner (svájci, 4), Kyle Walker (angol, 3), Gerard Piqué (spanyol, 4), Yannick Carrasco (belga, 4) –Sami Khedira(német, 2),Paulinho (brazil, 3)– Thomas Müller (német, 2), Mesut Özil (német, 2), Lionel Messi (argentin, 3) – Luis Suárez (uruguayi, 2)

 

AZ ÁLOMCSAPAT
Hannes Halldórsson (8, izlandi) – Carlos Salcedo (8, mexikói), Diego Godín (8, uruguayi), Alekszandar Kolarov (7, szerb) – Gyenyisz Cserisev (8, orosz), Carlos Vela (8, mexikói), Oszako Juja (8, japán), Alekszandr Golovin (8, orosz), Hirving Lozano (8, mexikói) – Cristiano Ronaldo (9, portugál), Diego Costa (8, spanyol)
A név után zárójelben az osztályzatok. A L’Équipe 1-től 10-ig osztályoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik