Vb 2018: Ibra szerint nélküle kisebb a nyomás a svédeken

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.14. 14:56
Zlatan Ibrahimovic szerint a világbajnoki résztvevő svéd labdarúgó-válogatottra azért nehezedik kisebb teher az oroszországi tornán, mert ő nem tagja a keretnek.

A 36 éves támadó arra a megállapításra jutott, hogy a svéd együttesen azért kisebb most a nyomás, mert amikor ő is tagja a csapatnak, akkor minden mérkőzésen elvárás velük szemben a győzelem.

Csak élvezzék. Nincs rajtuk teher, mert nem vagyok ott” – adott útravalót honfitársainak a tőle megszokott szókimondással Ibrahimovic, aki egy szponzori meghívásnak eleget téve tartózkodik Moszkvában, az Oroszország–Szaúd-Arábia nyitó mérkőzés helyszínén.

A svédek a címvédő német válogatottal, valamint Mexikóval és Dél-Koreával szerepelnek az F-csoportban.

Az LA Galaxy svéd labdarúgója a németeket tekinti a vb legnagyobb esélyesének, szerinte ugyanis Joachim Löw szövetségi kapitánynak nemcsak jó csapata van, hanem ezt mindig képes bizonyítani is. Ahogy fogalmazott: a németeknél nincs sztár, az egész csapat a sztár.

Ezért olyan erősek" – közölte.

Ibrahimovic 15 éves válogatottbeli karrierje során 116 alkalommal szerepelt a svéd csapatban – 62-szer volt eredményes –, legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon viselte a nemzeti együttes mezét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik