Vb 2018: Holnap a legerősebb Argentínát látják – Sampaoli

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 19:15
null
Sampaoli állása múlhat a Nigéria elleni mérkőzésen (Fotók: AFP)
Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Jorge Sampaoli, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki csapatával a Nigéria elleni sorsdöntő csoportmeccsre készül az oroszországi világbajnokságon. A szakember elmondta, nehéz úgy készülni egy találkozóra, hogy a „virtuális világban” kis túlzással bűnözőnek állítják be a Horvátországtól elszenvedett háromgólos vereség miatt.

 

„Holnap sorsdöntő mérkőzés vár ránk, mivel mindkét együttes továbbjuthat. Nigéria négy-három-háromban játszott a horvátok ellen, Izlanddal szemben öt-három-kettes felállásban lépett pályára, nehéz ellenfélnek ígérkezik. Az elejétől fogva nekünk kell irányítanunk a mérkőzést” – kezdte Sampaoli.

„Nehéz héten vagyunk túl, fájdalmas volt a horvátok elleni vereség. Minden az utolsó mérkőzésen dől el. Bizonyos, sajtóhírekről nem beszélhetek. A vereségért vállaltam a felelősséget, a következő naptól kezdve Nigéria ellen készültem.”

„Nehéz úgy fókuszálni egy meccsre, mikor a »virtuális világban« kis túlzással bűnözőnek állítanak be, mert kikaptál.”

Sampaolit arról is megkérdezték, mi történt azon a csapatmegbeszélésen, amelyen állítólag több játékos jelezte, nem tetszik nekik a játékrendszer. Az edző azt mondta, az ilyen megbeszélésekről soha nem beszél a nyilvánosság előtt. Hozzátette, Messi kevés labdát kapott a középpályáról a horvátok ellen, ezért is ért annyira kevésszer labdához. Azon dolgoznak, hogy ez holnap ne forduljon elő.

Sampaoli és Mascherano a hétfői edzésen
Sampaoli és Mascherano a hétfői edzésen

Sampaoli elmondta, hogy a mai világban annyi történet kering a csapatok közül, nehéz eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Nehéz harcolni az ellenséges hangulat ellen, de ő maga nem merül el az (ál)hírek világában, igaz, ezek hatással vannak a körülötte lévőkre. Neki az a dolga, hogy ne ezekre koncentráljanak, hanem a soron következő mérkőzésre. Argentínának szívvel kell játszani Nigéria ellen. Új fejezetet akarnak nyitni ezen a világbajnokságon.

A sajtótájékoztatón az egyik argentin újságíró azt fejtegette, Sampaoli változtatásai mintha arra utalnának, hogy nem találta volna meg a legerősebb csapatát. A szövetségi kapitány szerint nyilván az ember nem mindig éri el azonnal a tökéletességet, ezért változtat a dolgokon vagy éppen azért nyúl bele az összeállításba, mert az ellenfél stílusa ezt diktálja.

Az utolsó kérdés Sampaolihoz az volt: nem gondolja-e, hogy túlzottan támaszkodik a veteránokra?

„Ön arra számít, hogy a veteránok játszanak, de én nem árulom el, hogy ki kezd, tehát csak találgat és önnek az tűnik logikusnak, hogy egy ilyen döntő mérkőzésen a tapasztalt futballisták lépnek pályára. Higgye el, a legerősebb Argentínát látja holnap.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

D-CSOPORT
Június 26., kedd
20.00:
Izland–Horvátország (Rosztov-na-Donu) (Tv: Duna)
20.00: Nigéria–Argentína (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Nigéria 2 1 1 2–2 0 3
3. Izland 2 1 1 1–3 –2 1
4. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik