Vb 2018: „Hazajönnek. Emelt fővel”; „Ez nem egy film!” – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.12. 09:05
A horvát média alig talál szavakat Luka Modricék bravúrjára: Horvátország 2–1-re legyőzte Angliát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, ezzel története során először játszhat vb-finálét. A brit lapok a kiesés ellenére rendkívül büszkék Gareth Southgate csapatára.

„Egy álom vége” – a The Times és a The Guardian címlapján egyaránt az alábbi mondat olvasható, hozzátéve, hogy az angol válogatott a vereség ellenére emelt fővel térhet haza a világbajnokságról.„Egy álom vége” – a The Times és a The Guardian címlapján egyaránt az alábbi mondat olvasható, hozzátéve, hogy az angol válogatott a vereség ellenére emelt fővel térhet haza a világbajnokságról.

A Metro elején a „Rúgás a balkániaktól” kijelentés áll, ám ez a lap is pozitívan summáz: „Anglia kikapott Horvátországtól, de ezek a játékosok akkor is a mi hőseink.”


A Mirror Sport is büszke,„Nemzeti kincs”címmel ír a válogatottról, megállapítva, hogy „Southgate bátor oroszlánjai visszaadták a nemzetnek a hitet”.A Sport is hasonlóképpen véli: „Hazajönnek. Emelt fővel.”

A horvát médiumok örömmámorban úsznak, ami nem meglepő, hiszen nemzeti csapatuk története során először játszhat világbajnoki fináléban.

A 24sata.hr, Horvátország egyik vezető portálja alig találja a szavakat. „Nem, ez nem egy film! Végül itt vagyunk. Lehet kiabálni, ünnepelni, egész éjszaka írhatnánk a srácokról, akik véghez vitték ezt az egészet – ez egy csoda! Horvátország ott lesz a világbajnokság döntőjében!Kieran Trippier személyében már majdnem megláttuk az új Lilian Thuramot (a védő Thuram duplájával nyertek a franciák 1998-ban a horvátok ellen a vb elődöntőjében – a szerző), de a rossz kezdés után sikerült fordítani.”


„Ez a döntő tüzes lesz!”
– az alábbi sor már a Slobodna Dalmacija csütörtöki címlapján olvasható. A Jutarnji List rámutat a tegnapi elődöntőre: „Horvátország nagy küzdő!” A lap megjegyzi, hogy a horvátok bravúrja után az egész nemzet transzban van.

A Sportske Novosti az „Álom, álom, álom. Döntőben vagyunk!” felkiáltással konstatálja a szerda este történéseit.


„Hol voltál július 11-én? Fel ne ébredj, hamarosan újra mi jövünk! És hol leszel vasárnap? Anglia legyőzésével ugyanis ott vagyunk a világbajnokság döntőjében!”

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
HORVÁTORSZÁG–ANGLIA2–1 (0–1, 1–1, 1–1) – h. u.
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Cakir (török)
HORVÁTORSZÁG: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (Privaric, 95.) – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric, 101.), Modric (Badelj, 119.), Perisic – Mandzukic (Corluka, 115.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
ANGLIA: Pickford – Walker (Vardy, 112.), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (Dier, 97.), Lingard, A. Young (Rose, 91.) – Kane, Sterling (Rashford, 74.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző:
Perisic (68.), Mandzukic (109.), ill. Trippier (5.)
Sárga lap: Mandzukic (48.), Rebic (96.), ill. Walker (54.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik