Vb 2018: fegyelmi eljárás indult a bemutató angol játékos ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.08. 10:41
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben jelentette be, hogy fegyelmi eljárást indított Dele Alli ellen. Az angol válogatott középpályása a Szlovákia elleni hazai világbajnoki selejtezőn (2–1) mutatott be középső ujjával.

Mint ismert, Allit Martin Skrtel szerelte a szlovákok tizenhatosánál az angol középpályás szerint szabálytalanul, ám a játékvezető továbbot intett. Sőt, gyorsan hátat is fordított, hiszen másodpercekkel később Jordan Henderson szabálytalankodott a másik térfélen, így oda sietett Clément Turpin bíró, aki amikor hátat fordított, Alli megtette azt a bizonyos kézmozdulatot. Mint ismert, Allit Martin Skrtel szerelte a szlovákok tizenhatosánál az angol középpályás szerint szabálytalanul, ám a játékvezető továbbot intett. Sőt, gyorsan hátat is fordított, hiszen másodpercekkel később Jordan Henderson szabálytalankodott a másik térfélen, így oda sietett Clément Turpin bíró, aki amikor hátat fordított, Alli megtette azt a bizonyos kézmozdulatot.

A játékvezető ugyan nem vette észre Alli mutogatását, de a televíziós felvételek alapján utólag eljárást indítottak ellene. A 21 éves Tottenham-játékos a történtekkel kapcsolatban hangsúlyozta: csak viccelődött Kyle Walkerrel, korábbi csapattársával, aki a nyáron a bajnoki rivális Manchester Cityhez igazolt.

A BBC úgy tudja, szeptember végén születhet legközelebb döntés az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik