Vb 2018: Dárdai szerint Franciaország lesz a világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 16:38
null
Dárdainak Eden Hazard teljesítménye tetszett a legjobban a vébén (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője rendszeresen jelentkezik elemzésekkel a Berliner Morgenpost hasábjain a világbajnokság alatt. A finálé előtt Dárdai értékelte a torna egészét, és miután legutóbb még arról értekezett, hogy fogalma sincs, ki lesz a világbajnok, a döntőre azért már tett egy tippet.

 

„Nem lep meg, hogy végül Franciaország és Horvátország vívja a döntőt, mert mindkét csapat játékosai hosszú évek óta együtt játszanak, így igazán jól ismerik egymást, és ez látszik is mindkét csapat játékán” – fogalmazott Dárdai Pál, aki szerint Modricék generációja ezzel túllépett az 1998-as vb-n bronzérmet szerző horvát válogatotton.

„A Davor Suker, Zvonimir Boban, Robert Prosinecki nevével fémjelzett sikercsapatnak nem sikerült az, ami most Mandzukicéknak igen: bejutni a vébédöntőbe, és ez óriási siker Horvátország számára. Az elődöntőben a szokásuknak megfelelően győztek: harmadszor is hátrányból fordítva hosszabbítás után jutottak tovább. Hihetetlen, ahogy hisznek magukban. Modric, Rakitic, Perisic, Mandzukic és Rebic személyében öt olyan játékosuk is van, akik képesek egymaguk is eldönteni egy találkozót” – írta Dárdai.

„Egy Messivel egyedül nem lehet világbajnokságot nyerni. Ez beigazolódott Portugália – Cristiano Ronaldo – és Brazília – Neymar – esetében is: nem elég egy szupersztár, több kell ennél. Nézzük meg, a franciáknál, a horvátoknál és a belgáknál is számos csúcsjátékos szerepel, mégis csapatként sikeresek. A franciáknál Umtiti és Varane rendkívül erős belsővédő-párost alkot, Paul Pogba lenyűgöző, és Griezmannra vagy Mbappéra egyetlen csapat sem mondana nemet a világon.”

„A belgáké a világ legjobban kontrázó csapata jelenleg, amely ellen a franciák nem adtak elegendő helyet a kontrákhoz. Didier Deschamps taktikai húzása – hogy mélyen beáll csapatával védekezni – maximálisan bevált. Nem volt szép, de az a mérkőzés a győzelemről szólt” – így Dárdai, aki elárulta: amúgy nem sok újdonságot látott a tornán.

„Edzői szemmel világrengető újdonságot nem láttam a tornán, nincsenek új játékrendszerek ezen a vébén. Minden csapat visszahúzódva vár a lehetőségre. Az a csapat, amelynek nincs meg a sebessége a gyors kontrajátékhoz, elveszett. A sikerhez jó technika kell, hogy néhány labdaérintéssel végig lehessen vinni a pályán a labdát. Ehhez négy, öt rendkívül gyors játékosra van szükséged” – elemezte a tornát szakmai szemmel Dárdai Pál.

„Három játékos teljesítményét különösen kedveltem a tornán. Luka Modric Horvátország szíve, nagyszerű tornája van. Mbappének is voltak remek pillanatai, egyértelmű, hogy a következő évek legnagyobb csillaga lesz. A kedvencem azonban Belgiumból Eden Hazard. Mindig megjátszható volt, technikailag kifogástalan, magára vállalta a felelősséget, ha a helyzet úgy kívánta” – árulta el a Hertha mestere.

„A tornán Spanyolország és Argentína okozta nekem a legnagyobb csalódást, mindkettő válogatottól jóval többet vártam. Hogy mit tippelek a döntőre? Számomra nem lehet kérdés, hogy a franciák nyerik meg a finálét. Griezmannt és Kantét leszámítva a franciák sokkal robusztusabb, dinamikusabb csapatot alkotnak, fejjel erősebbek, és szerintem még messze nem mutatták meg, hogy mire képesek valójában. A horvátoknak három százhúsz perces meccs van a lábukban, de Modric személyében tapasztalt vezérük van. Persze, a napi forma és a szerencse közbe szólhat, de nálam Franciaország lesz a világbajnok” – árulta el Dárdai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik