nemzetisport.hu 2018.06.21 11:53 Frissítve: 2018.06.21 13:00

Vb 2018: Dárdai megvédte Khedirát; elmondta, miért nem ment Neymarnak

Dárdai Pál a világbajnokság ideje alatt a Morgenposton blogol és osztja meg véleményét a labdarúgást szerető olvasókkal. A Hertha BSC magyar vezetőedzője legutóbbi bejegyzésében kitért a brazil és a német csapatra is, védelmébe vette a sokak által kritizált Sami Khedirát, illetve elmondta, bátrabb játékot vár saját labdarúgójától.

 

Dárdai Pál szerint a németek nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a mexikóiak kivették Toni Kroost a játékból (Fotó: AFP)

Dárdai azt írja, az első körben meglátszott, hogy sok sztárjátékos nem mozgott frissen. „Ez volt a franciáknál és a németeknél is. Az ellenfelük sokkal motiváltabb volt, többet futott a pályán, de ez teljesen normális.”

„Amikor a játékosok egy topklubtól egy ilyen hosszú szezon után megérkeznek a válogatott edzőtáborába, kicsit leeresztenek, ez csupán emberi reakció. Az állandó százszázalékos mentális állapot nem elvárható.”

A magyar szakember korábban elmondta, Brazíliát tartja a torna esélyesének, míg a titkos favoritja Svájc. Most kettejük egymás elleni mérkőzésére is kitért: „Magas színvonalú védekezést mutattak be a svájciak. Neymarnak nem hagytak nagy területet, amivel ő nem tudott mit kezdeni. Ez egy olyan gyors csapatnak, mint a brazil, nem feküdt. Hasonló volt a helyzet a németek találkozóján. A mexikóiak kivették Toni Kroost a játékból, meg is lett az eredménye.”

Marvin Plattenhardt kezdőként lépett pályára a védelem bal oldalán. A berliniek 26 éves játékosáról is szót ejtett Dárdai.

„Klubedzőjeként bátrabb játékot várok tőle. Jól zárta le a német védelem bal oldalát, az rendben volt, de tudjuk, hogy többre képes.”

A korábbi magyar kapitány védelmébe vette a sokak által kritizált Sami Khedirát. „Olvastam, hogy jó néhányan azt sérelmezték, hogy túl offenzív, hogy túl sok labdát veszít. Egyrészről rendben. Másrészről viszont próbált ritmust hozni a játékba. Kroost kivették, mit kellett volna csinálnia? Alibi passzokkal előrukkolni?”

Dárdai szerint Joachim Löw biztosan kitalál valamit, és a németek játékban is fejlődni fognak a svédek ellen. Úgy látja, pánikra semmi okuk nincs a német válogatott szurkolóinak.

A németek legközelebb szombat este Svédország ellen lépnek pályára.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.