Vb 2018: csökkentették a kokainnal megbukó perui eltiltását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.20. 22:01
null
Csökkentették Guerrero eltiltását, akár a vb-n is ott lehet (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy egy évről hat hónapra csökkentette az Argentína elleni vb-selejtező utáni doppingteszten megbukó Paolo Guerrero eltiltását. Ez azt jelenti, hogy a korábbi eltiltással ellentétben a perui válogatott gólrekordere mégis ott lehet a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

 

Peru október 5-én Argentínában vendégszerepelt vb-selejtezőn (0–0), Paolo Guerrero végigjátszotta a találkozót. A mérkőzés után doppingtesztre vitték, ezen pedig kokaint találtak a szervezetében. A 33 éves csatár – aki 32 találattal a perui válogatott gólrekordere – megsértette a FIFA antidopping-szabályzatának hatodik cikkelyét, ezért a nemzetközi szövetség egy évre eltiltotta.

A FIFA fellebbviteli bizottságának decemberi 20-i ülésén azonban megfelezték Guerrero eltiltását, vagyis tizenkettő helyett „csak” hat hónapot kell kihagynia.

A korábban a Bayern Münchenben is futballozó, jelenleg a brazil Flamengót erősítő támadó büntetése november 3-tól van hatályban, így az május elején lejár, azaz ott lehet a 2018-as világbajnokságon, melyen Peru Franciaországgal, Ausztráliával és Dániával szerepel egy csoportban.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik