Vb 2018: Capello szerint az argentinok középpályája szánalmas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 19:57
null
Fabio Capello nem spórolt a kritikákkal (Fotó: AFP)
Fabio Capello beszélt az argentin válogatott szenvedésének okáról, valamint kritizálta Paul Pogba játékát is. A korábbi Milan-, Roma-, Juventus-, Real Madrid-edző, angol, majd orosz szövetségi kapitány a Mediaset megbízásából vesz részt az oroszországi viadalon szakértőként.

 

A tornával eddig nincs megelégedve, beleértve a Manchester United 105 millió euróért vett középpályásával, Paul Pogbával sem.

„Az igazság az, hogy Pogba képes döntő faktor lenni Olaszországban, de Angliában vagy a válogatottban nem. Ez azért van, mert a fizikai felépítése nekünk megoldhatatlan problémának tűnik, máshol azonban ez a normális. Azt kell, hogy mondjam, a Juventus nagyszerű üzletet kötött, hogy ilyen áron eladta őt" – szállt bele egyszerre Pogbába és az olasz bajnokságba is Capello.

Megkerülhetetlen kérdéskört jelent Cristiano Ronaldo triplája, valamint Lionel Messi kihagyott büntetője és az argentin válogatott Izland elleni szenvedése.

„Messi szenvedett a nyomástól Ronaldo triplája után. Ronaldo többet akart mutatni, mert eddig nem szerzett túl sok vébégólt. Az argentin válogatott középpályája nevetséges, lassú és mindig középen akar előrejutni, hogy Messihez eljuttassa a labdát. Úgy vélem, Messi jobb játékos, mint Ronaldo, de az argentin csapat nem segít neki" – vélekedett az olasz szakember.

Jorge Sampaolit, az argentinok kapitányát kritizálták, hogy Gonzalo Higuaínt és Paulo Dybalát is csak a kispadra nevezte – utóbbit pedig be sem cserélte.

„Dybala még nagyon messze van Messi és Ronaldo szintjétől, sokkal kiegyensúlyozottabbá kell válnia, és összességében is jobban kell mozognia. Mindig arra vár, hogy a labda eljusson hozzá, de ez azért van, mert erős csapatban játszik, amely megengedi neki, hogy azt csináljon, amit akar. Ugyanakkor új lendületet adhatott volna Argentínának, különösen a távoli lövéseket illetően, én becseréltem volna Izland ellen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik