nemzetisport.hu 2018.06.14 13:13 Frissítve: 2018.06.14 13:42

Vb 2018: brazilok, gulyás, Svájc – Dárdai „kollégánk” lett

Két évvel ezelőtt, amikor a magyar válogatott az Európa-bajnokságon szerepelt, a mérkőzésről közvetítő M4Sport egyik szakértője volt Dárdai Pál, a Hertha edzője, aki a selejtezősorozat kezdetén még szövetségi kapitányként irányította Geráékat. A 2018-as világbajnokságon ismét szakértőként kapott lehetőséget Dárdai, hogy megossza véleményét a torna eseményei kapcsán, ezúttal a berlini Morgenpost című lap hasábjain olvashatóak írásai. A korábbi magyar kapitány elsőként elárulja, kiket tekint nagy és kiket titkos esélyeseknek, valamint azt is elárulja, hogy tervezi a világbajnokság mérkőzéseit nyomon követni.

 

Ezúttal írásban osztja meg a gondolatait (Fotó: AFP)

Tulajdonképpen nem olyan meglepő, hogy Dárdait éppen a Morgenpost kérte fel a világbajnoksággal kapcsolatos jegyzetek megírására: éppen ez a lap volt az, amelyik egy berlini rádióadóval karöltve, az „év embere” díjjal jutalmazta a 2016-os év végén.

„Nekünk, edzőknek az egyik legnagyobb kihívás, hogy a csapatunkat a megfelelő időben hozzuk csúcsformába. Joachim Löw azonban ezt csodálatosan elsajátította, ezért számomra ő az egyik példakép” – kezdte írását Dárdai, aki elárulta azt is, hogy akár a Löw irányította németek is képesek lehetnek a címvédésre, ő mégis más válogatottat tart a torna megnyerésére legesélyesebbnek.

„A berlini Olimpiai Stadionban márciusban volt szerencsém megnézni a Németország–Brazília mérkőzést, és amit a vendégektől láttam, az egészen lenyűgöző volt. Egyénileg mindig is megvolt bennük a minőség, ám csapatként ilyen fegyelmezett brazil válogatottat még nem láttam. Labda nélkül is jól mozognak, támadásban nagyon gyorsak és óriási nyomás alatt tartják az ellenfelet. Akkor még Neymar nélkül voltak nagyon jók, úgyhogy most még nehezebb lesz legyőzni őket. Ugyanez igaz egyébként a franciákra is” – mondta Dárdai, aki azt sem rejtette véka alá, hogy mely válogatott a titkos favoritja.

„Titkon a svájciaknak szorítok, mert nagyszerű selejtezősorozaton vannak túl, nagyon erősnek tűnnek, nem szabad alábecsülni őket”– írta Dárdai.

A korábbi magyar kapitány elárulta azt is, hogy számos felkérést kapott német és magyar újságoktól, tévéktől, hogy legyen világbajnoki szakértőjük, ám ő egyedül a Morgenpost felkérésére mondott igent, amit azzal indokolt, hogy a szezon során éppen elég stressz éri, és az idény végét követően jelenleg azt élvezi, hogy a családja körében pihenhet.

„A vb-láz azért már emelkedik, de alapjában véve nyugiban, békében a családdal és barátokkal szeretném tölteni a torna jelentős részét. Átjönnek majd a barátok, főzünk egy nagy kondér gulyást, belőjük a tévét a teraszon, és élvezzük a meccseket” – indokolta Dárdai, hogy miért nem vállalt szakértői felkéréseket.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.