Vb 2018: botrány Argentínában, súlyos vádak a kapitány ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 12:16
null
Jorge Sampaoli körül forr a levegő Argentínában – vajon az egész csak mesterkedés? (Fotó: AFP)
Súlyos vádak jelentek meg az argentin sajtóban Jorge Sampaolival, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával szemben. A szakember állítólag zaklatta az argentin szövetség (AFA) egyik szakácsnőjét, akinek az AFA vezetői rengeteg pénzt fizettek, hogy tartsa titokban a történteket. 

A botrányt ugyanaz az újságíró robbantotta ki, aki két éve azt állította, hogy Ezequiel Lavezzi marihuanát szívott, és emiatt az egész válogatott nyilatkozatstopot hirdetett.

Gabriel Anello most biztos forrásra hivatkozva írja, hogy Sampaoli a válogatott egyik edzőtáborozása során zaklatta a szövetség alkalmazásában álló szakácsnőt. Erről Anello állítása szerint a szervezet vezetősége is tudomást szerzett, de elhallgattatta az alkalmazottját, abban bízva, hogy a világbajnokság előtt nem derül fény a történtekre.

Csakhogy a lehető legrosszabbkor robbant a hírbomba, ráadásul Anello azt is állítja, hogy Sampaoli az AFA egyik marketingesét (a San Lorenzo futballklub elnökének a lányát) is megkörnyékezte.

Argentínában nagy a felháborodás, egyesek azt követelik Claudio Tapia AFA-elnöktől, hogy még a világbajnokság előtt váltsa le Sampaolit.

Mások viszont azt mondják, amíg nincs bizonyíték, az egész csak rosszindulatú mesterkedés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik