Vb 2018: bordatörése ellenére is visszatér a dán középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 18:16
A dán Tv2 értesülése szerint elképzelhető, hogy visszatér a válogatotthoz William Kvist, az FC Köbenhavn 33 éves válogatott labdarúgója, aki a Peru elleni első csoportmérkőzésen olyan szerencsétlenül ütközött Jefferson Farfánnal, hogy két bordája is eltört, az egyik pedig kilyukasztotta a tüdejét.

A dán szövetség akkor azt írta, Kvist számára egy mérkőzés után véget ért a világbajnokság, a hazai sajtó pedig sejtetni engedte, hogy ezzel a válogatottbeli karrierje is lezárult.egy mérkőzés után véget ért a világbajnokság, a hazai sajtó pedig sejtetni engedte, hogy ezzel a válogatottbeli karrierje is lezárult.

Ezek után érdekes hírt közölt a Tv2.dk portál: a játékos felépülése állítólag annyira jól halad, hogy valószínűleg visszatérhet Oroszországba. Egyedül az orvosokon múlik, hogy mikor szállhat repülőre.

Age Hareide szövetségi kapitány azt mondta, Kvist állapotától függ minden. „Beszéltem vele, és azt hiszem, elég jól van ahhoz, hogy visszatérjen. Persze meg kell vizsgálniuk alaposan az itteni orvosainknak is” – nyilatkozta.

A futballista csütörtökön a közösségi oldalán videót posztolt, amelyen az látható, hogy fizikai gyakorlatokat és más játékosokkal labdás mozgást végez.

Dánia június 26-án, kedden Franciaországgal találkozik, és ha legalább döntetlent ér el, bejut a nyolcaddöntőbe. Kvist ezen a mérkőzésen még biztosan nem lép pályára, ám jó csapatemberként is fontos szerepet tölt be a válogatottnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik