Vb 2018: Ben Yeddernek meghívót ért a manchesteri duplája

Vágólapra másolva!
2018.03.15. 16:38
Wissam Ben Yeddert is meghívta a francia labdarúgó-válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseire Didier Deschamps szövetségi kapitány.

A Sevilla kedden a csereként pályára lépő Ben Yedder két góljával nyert a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján a Manchester United vendégeként – és búcsúztatta angol riválisát –, viszont a 27 éves támadó eddig csak a korosztályos francia nemzeti csapatban lépett pályára. Deschamps elárulta: egy ideje már kiemelt figyelemmel követte a csatár sevillai teljesítményét.

„Ez a két gólja csak megerősítette az összes olyan jó tulajdonságát, amit már az előző szezon óta láthatunk” – mondta a szakember, aki Ben Yedder taktikai érzékét és hatékonyságát is dicsérte.

A listán Lucas Hernández neve is szerepel, aki rendszeresen játszott a francia utánpótlás-válogatottakban, de – Ben Yedderhez hasonlóan – a felnőttek között még nem lépett pályára. Az Atlético Madrid légiósának meghívása azért érdekes, mert sajtóhírek szerint Julen Lopetegui, a spanyolok szövetségi kapitánya is gondolkodott a beválogatásán.

„Soha nem hívtam meg játékost csak azért, hogy megakadályozzam abban, hogy másik válogatottban szerepeljen” – mondta Deschamps a 22 éves védőről, egyben emlékeztetett arra, hogy a sportágban felkészülési mérkőzésen való játék már egyébként sem akadálya az „országváltásnak”.
„Azért hívtam meg, mert különböző pozíciókban játszhat, és nemzetközi rutinja is van” – tette hozzá a franciák kapitánya.

A keretben ott van Ousmane Dembélé, a Barcelona szélsője is, akinek a szakember szerint jót tett, hogy a Borussia Dortmundból egy „lépcsőfokot” feljebb tudott lépni.

„A Dortmund nagy csapat, de a Barcelonában lényegesen több a kihívás, így sokkal nagyobb a nyomás is” – mondta Deschamps, hangsúlyozva: Dembélé ennek ellenére „nem veszített a minőségéből”.

A nyári világbajnokságra készülő franciák jövő pénteken Kolumbiával, négy nappal később a vb-rendező Oroszországgal játszanak felkészülési mérkőzést, a vb-n pedig Ausztráliával, Dániával és Peruval szerepelnek majd egy csoportban.

 



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik