Vb 2018: Belgium pihentet Anglia ellen, 3 sztár sérülését vizsgálják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 18:19
null
Roberto Martínez felforgathatja csapatát Anglia ellen (Fotó: AFP)
Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Tunézia ellen 5–2-re megnyert mérkőzés után közölte, mindenképpen pihenteti csapata több tagját az Anglia elleni csoportrangadón.

Belgium a Tunézia elleni 5–2-es, látványos játékkal elért győzelemmel ha matematikailag még nem is, de gyakorlatilag már továbbjutott a világbajnokságon a G-csoportból, az Anglia elleni csoportrangadón valószínűleg csak a csoportelsőség lesz a kérdés.

Roberto Martínez szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta: vizsgálják Eden Hazard, Romelu Lukaku és Dries Mertens egészségi állapotát. A két mérkőzésen négy gólt szerző Lukaku a bal lábát fájlalta, elképzelhető, hogy szalagsérülése van – pontos diagnózist 48 órán belül állítanak fel a csapatorvosok.

„Lukaku kapott egy rúgást, megpróbált játszani a sérüléssel, de nem tudott, és cserét kért. A külső bokaszalagja sérülhetett meg, vizsgálják az orvosok” – nyilatkozta Martínez, aki jelezte, mindenképpen lehetőséget ad Anglia ellen több kiegészítő játékosnak is.

„A válaszom egyértelmű. Ha hét napunk lenne felkészülni erre a mérkőzésre, akkor azt mondanám, rendben, ugyanez a kezdő tizenegy lép pályára. De gyakorlatilag továbbjutottunk, és feszítettebb az ütem, így lehetőséget biztosítunk több játékosnak. A három sérült állapotát is figyelembe kell vennünk. Nagy változás lesz az összeállításban Anglia ellen” – magyarázta a belga szakvezető.

Anglia és Belgium június 28-án Kalinyingrádban mérkőzik meg egymással.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

G-CSOPORT

BELGIUM–TUNÉZIA 5–2 (3–1)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Vezette: Marrufo (amerikai)
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens (Tielemans, 86.), E. Hazard (Batshuayi, 68.) – R. Lukaku (Fellaini, 59.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Tunézia: Ben Musztafa – Meriah, Bronn (Naggez, 24.), Sz. Ben Jusszef (Benaluan, 41.), Maalul – Kaui, Szkiri, Szasszi (Szliti, 59.) – F. Ben Jusszef, Kazri, Badri. Szövetségi kapitány: Nabil Maalul
Gólszerző: E. Hazard (6., 51. – az elsőt 11-esből), R. Lukaku (16., 45+3.), Batshuayi (90.), ill. Bronn (18.), Kazri (93.)
Sárga lap: Szasszi (14.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 2 2 8–2 +6 6
2. Anglia 1 1 2–1 +1 3
3. Panama 1 1 0–3 –3 0
4. Tunézia 2 2 3–7 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik