Vb 2018: „Belgium mattolt. Fájdalmas lecke, mert egyszerű” – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 09:32
A belga sajtó nem meglepő módon óriási bravúrként éli meg, hogy Belgium bejutott az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, miután 2–1-re legyőzte Brazíliát. A dél-amerikai nemzet újságírói el vannak keseredve Neymarék kiesése miatt, mivel többet vártak Tite együttesétől.

„A következő akadály: Franciaország” – olvasható a De Morgen címlapján, amely nem pihen, igazából már Eden Hazard-ék következő ellenfelét taglalja. A Le Soir a „Brazília is megvolt!” felkiáltással vette tudomásul a belgák bravúros továbbjutását.„A következő akadály: Franciaország” – olvasható a De Morgen címlapján, amely nem pihen, igazából már Eden Hazard-ék következő ellenfelét taglalja. A Le Soir a „Brazília is megvolt!” felkiáltással vette tudomásul a belgák bravúros továbbjutását.

A Gazet van Antwerpen a „Történelmi” jelzővel illeti a nemzeti csapat nem mindennapi tettét, utalva rá, hogy Belgium már azzal – holtversenyben – története legjobb világbajnoki eredményét érte el, hogy elődöntőt játszhat.


A brazil vezető lapok természetesen óriási csalódottsággal fogadták a kiesést, többet vártak a Neymar, Philippe Coutinho és Gabriel Jesus nevével fémjelzett gárdától.

„Belgium mattolta Brazíliát. A lecke, amit megtanultunk ebből a világbajnokságból, fájdalmas, mert egyszerű”– ez már a brazil O Globo címlapja, amely el is árulja ezt a bizonyos leckét: a labdarúgásban nincs verhetetlen vagy legyőzhetetlen csapat, nincs olyan, hogy egy negyeddöntőnek lenne favoritja, mint ahogy olyan sincs, hogy minden egyszerű és könnyű.

Az internetes portál ennek kapcsán megjegyzi, hogy Philippe Coutinho a gólpassza ellenére is élete legrosszabb összecsapásán van túl, s a brazil középpálya kis túlzással észrevehetetlen volt. Kivesézi emellett Neymart, aki küzdött, próbált, akart, és bár sok rossz passza volt, több esetben önző volt, az O Globo szerint nem érheti a klasszist szemrehányás.

A cikkben Neymar kapcsán ecsetelik azt is, hogy az eddigi viselkedése és hisztijei sokba kerültek, ugyanis a játékvezető vélhetően ezek miatt már nem is volt hajlandó a VAR-ral visszanézetni egy-egy kérdéses jelenetet.


„Brazília kiesett, miután egy nagyszerű csapattól kikapott 2–1-re. A lecke, amit meg kell tanulnunk, nem hasonlít a 2014-esre, ám épp azért nehéz, mert ennyire egyszerű. A futballban van, hogy nem kaphatsz meg valamit, még akkor sem, ha megérdemled. De a talpunkra esünk.”

A Diário de Cuiabá a „Brazília elköszönt a világbajnokságtól”-sorral nyit, hozzátéve, hogy bő 30 perc után, 2–0-s állásnál úgy nézett ki, hogy a válogatott egy hasonló, szégyenletes pofonba szalad bele, mint a németek elleni 7–1 volt.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
BRAZÍLIA–BELGIUM 1–2 (0–2)
Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Renato Augusto, 73.), Fernandinho – Willian (Roberto Firmino, a szünetben), Philippe Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa, 58.). Szövetségi kapitány: Tite
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (Vermaelen, 83.) – R. Lukaku (Tielemans, 87.), De Bruyne, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerző: Renato Augusto (76.), ill. Fernandinho (13. – öngól), De Bruyne (31.)
Sárga lap: Fernandinho (85.), Fagner (90.), ill. Alderweireld (47.), Meunier (71.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik